اجازه ندهید کیفیت آموزش پزشکی تضعیف شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد رئیس زاده در افتتاحیه دومین رویداد آموزشی سازمان نظام پزشکی که در سالن همایش های رازی برگزار شد با تاکید بر اصل مهم ارتقای کیفیت آموزش پزشکی در کشور گفت: سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و انجمن های پزشکی وظیفه دارند، اجازه ندهند، کیفیت آموزش پزشکی در این هیاهو و تلاطم های اقتصادی و هجمه های رسانه ای تضعیف شود.

وی با اشاره بر کیفیت آموزش پزشکی، اخلاق و تعهد حرفه ای پزشکی در کشور افزود: اخیرا کنگره جراحان عروق آسیا در کشور ترکیه برگزار شد که  ۱۳۰ کشور  در این کنگره حضور داشتند. در ۲۲پنل جراحان عروق ایرانی عضو هیت رئیسه پنل ها بودند و در ۲۱ پنل ارایه سخنرانی داشتند که بیشترین حضور را جراحان ایرانی داشتند. همچنین۳ تا کشور روسیه، کره و ایران پنل اختصاصی داشتند که پنل جراحان ایرانی یک سر و گردن بالاتر بود.امیدواریم حضور پررنگ پزشکان ایرانی را در عرصه های بین المللی آموزش پزشکی ارتقا ببخشیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره بر اهمیت نیروی انسانی در حوزه سلامت کشور ادامه داد: این نکته مدنظر رئیس جمهوری نیز هست. نوع نگاه ایشان فرصت بینظیری برای متصدیان و متولیان حوزه سلامت کشور است. رئیس جمهوری تاکید دارند که ساخت بیمارستان و مراکز درمان و تامین تجهیزات پزشکی مهم است اما مهم تر از آن تامین نیروی انسانی تخصصی است.

رئیس زاده تاکید کرد: پاسداشت و نگهداشت و تامین نیروی انسانی مهم ترین رکن حوزه سلامت است. اگر بهترین بیمارستان را با بهترین و پیشرفته ترین تجهیزات پزشکی تجهیز کنیم اما نیروی تخصصی پرستاری و کادر سلامت تامین نشود،در واقع این کار صرف هزینه های هنگفت برای خرید نارضایتی است که در برخی موارد هم همین اتفاق می افتد.هزینه‌های بسیار زیادی را صرف می‌کنیم اما نارضایتی می‌خریم،  وقتی بیمارستان نیروی کافی نداشته باشد مراجعین با نارضایتی مواجه می‌شوند. من از حوزه معاونت توسعه برای تجهیز و ساخت بیمارستان تشکر میکنم اما قبل از آن حتما از تامین نیروی انسانی استاندارد مطمئن باشند در غیراینصورت ایجاد نارضایتی میکند و منجربه برخوردهایی میشود که در شان جامعه پزشکی ما نیست و به روان جامعه آسیب میزند.

وی ضمن ابراز تاسف نسبت به حادثه رخ داده در یک مرکز درمانی همچنین در خصوص وقایع اخیر بیمارستان مفید افزود: ما همه از  حادثه بیمارستان متاسفیم. اگر قصور و تاخیر در رسیدگی به بیمار وجود داشته باید برخورد شود یا فردی در اورژانس حضور نداشته قابل دفاع نیست. نبود نیرو در اورژانس بیمارستان به هیچ عنوان قابل دفاع نیست و باید بر اساس قانون برخورد شود و ما از نبود نیرو در اورژانس دفاع نمیکنیم. اما اینکه فردی با بی سلیقگی محض و فراتر از بی سلیقگی و فراتر از کج سلیقگی به شکل توهین آمیز و غیر قابل دفاع با پرستار و عناصر بهداشت و  درمان ما آنگونه برخورد کند به هیچ وجه قابل تحمل نیست و جای گله مندی دارد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: من از قوه قصائیه که ارتباط بسیار خوبی با جامعه پرشکی دارند بویژه در دوره اخیر جناب آقای اژه ای و معاونین شان همکاری بسیار خوبی با نظام پزشکی دارند، انتظار  دارم به این مسئله رسیدگی کنند که باعث جریحه دار شدن روح و روان همکاران ما شد.در بیمارستان های ما روزانه چندین مورد فوت رخ می دهد ولی هنوز موضوع بررسی نشده، نحوه و علت فوت بررسی تخصصی نشده است و با همکاران ما در مرحله بازرسی به گونه ای برخورد میشود که شرمم می آید شرح قصه را مطرح کنم. نظام پزشکی، مسئولین دانشگاه و وزارتخانه و قوه قضائیه باید پیگیر باشند. اینکه در مرحله بازپرسی خبرنگار در کنار بازپرس قرار گیرد و از همکاران ما با آن وضعیت نامناسب عکس بگیرد اصلا قانونی است؟ آیا اینکه عکس‌ها در مرحله بازپرسی که هنوز اتهام ثابت نشده، منتشر شود درست است؟

رئیس زاده گفت: هیچ کس از نبود نیرو در محل خدمت اورژانس بیمارستان دفاع نمیکند، همانطور که هیچ کسی نیز از شکل برخورد با همکاران ما هم دفاع نمیکند که خدوم ترین افراد هستند. هیچ کسی نمی تواند انکار کند که جامعه پرشکی چه در دوران بحران ها و چه در دوران عادی جزو خدوم ترین قشر محسوب میشوند، همکاران جامعه پزشکی در بدترین بحران ها پا پس نکشیده اند اما کسی هم قبول نمیکند در مرحله بازپرسی بدترین عبارات را  علیه همکاران ما بکار ببرند. هم مسئولین وزارت بهداشت و هم مسئولین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وظیفه شان است از همکاران شان دفاع کنند و نظام پزشکی نیز با تمام توان پیگیر این مسله است.اگر فردی به شکل بدسلیقگی چنین برخوردی کرده حتما باید پاسخگو باشد. 

وی تاکید کرد: پاسخگوی اصلی کسانی هستند که مطالبات همکاران ما را به موقع پرداخت نمیکنند. نیروی انسانی لازم را با کار سنگین در مرکز درمانی بکار می گیرند ولی مطالبات شان را به موقع پرداخت نمیکنند. شما مطالبات انباشته کادر درمان که بیمه ها و  سازمان برنامه و بودجه پرداخت نمیکند را رها کرده اید و بدترین برخورد را با جامعه تخصصی خدمتگزار آن هم در بیمارستان تخصصی اطفال که روزانه به بیش از هزار کودک خدمات ارائه می دهد، انجام میدهید؟ کجای این خردمندانه و قابل دفاع است؟ این مسله افکار جامعه پزشکی را به شدت جریحه دار کرده است و ما انتظار داریم به جد با این مسئله رسیدگی وجلوگیری شده و جبران شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: هر چند قوه قضائیه به این مسائل به خوبی رسیدگی کرده است اما مواردی از این دست می تواند نقطه تحریک آمیز برای متوقف کردن خدمت به مردم باشد و این خطرناک است. حتی میتوانست تبعات خطرناک و ناشایستی داشته باشد و خدمت رسانی را در بیمارستان بزرگ ما متوقف کند، بالغ بر ۸۰ درصد پرونده هایی که در نظام پزشکی کیفرخواست صادر شده است منجربه صدور رای به نفع بیمار شده است و این نشان میدهد؛ نظام پزشکی طرفدار بیمار است و به هیچ عنوان اینگونه نیست که هیئت های پزشکی به ناحق طرفدار عضو نظام پزشکی باشند.

رئیس زاده در پایان اضافه کرد: هر پرونده ای باید در مسیر قانونی اش بررسی شود نه اینکه بدون اثبات موضوع با پرستار و پزشک برخورد شود به هیچ عنوان شایسته نیست. انشالله قوه قضائیه با این مسائل برخورد کنند هر چند که بنای قوه قضائیه مبتنی بر خردورزی و احترام به جامعه پزشکی است، ضمن قدردانی از همکاران بیمارستان مفید امیدوارم این توهین ها جبران شود و همکاران با نشاط بیشتری به کارشان ادامه دهند.

وی همچنین در حاشیه افتتاحیه دومین رویداد آموزشی سازمان نظام پزشکی که در سالن همایش های رازی برگزار شد در خصوص فوت نوزاد ۶ ماهه در بیمارستان مفید تهران افزود: هر فوتی به خصوص فوت یک نوزاد برای جامعه پزشکی تاسف برانگیز است و ما بیشتر از هر کسی ناراحت می‌شویم، اگر قصور و تاخیری در حضور کسی که باید در مکانی می‌بوده رخ داده باشد هم قابل قبول نیست و مانند هر پرونده پزشکی باید در مراجع تخصصی بررسی شود. پرونده‌های فوتی در هر بیمارستانی کاملا تخصصی است و باید با هرکسی که قصور، تاخیر یا کوتاهی داشته است برخورد شود؛ هیچکس در هیچ مقامی در هیچ مکانی از قصور دفاع نمی‌کند.  

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که در برخورد با این پرونده‌ها باید خردورزی را رعایت کرد. شکل برخورد باهمکاران ما در مراحل اولیه و بازپرسی واقعا قابل دفاع نیست و جای گله‌مندی دارد. بیمارستان مفید یکی از بیمارستان‌های اثرگذار و بسیار شلوغی است که خدمات بسیار زیادی در روز به بالغ بر ۱۰۰۰ نفر ارائه می‌دهد و می‌دانیم کار برای مراجعین کودک و نوزاد بسیار دشوارتر از بالغین است و همکاران ما در این مرکز با مجاهدت و عشق به بچه‌ها کار می‌کنند.  

رئیس زاده تاکید کرد: اینکه به دلیل فوت یک نوزاد که همه از آن متاسف هستیم بخواهیم بدترین برخوردهای ممکن را در مرحله بازپرسی اولیه با همکاران پزشک داشته باشیم، باعث آزردگی خاطر جامعه پزشکی می‌شود که البته این موضوع هم اصلا روال معمول دستگاه قضایی نیست و ارتباطات خوبی با دستگاه قضا بویژه در دوره اخیر داشته‌ایم؛ اما این مورد و کج سلیقگی که اعمال شده است باعث جریحه دار شدن همکاران ما در این شرایط دشواری شد که ما بیش از هرچه نیاز به تزریق روحیه امید و نشاط به جامعه پزشکی داریم.

وی افزود: از همکاران قوه قضائیه می‌خواهیم از اینگونه برخوردها جلوگیری کنند البته این اصلا به این معنا نیست که نباید با قصور یا تخلف برخورد کرد. حتما باید در هیئت‌های تخصصی نظام پزشکی و پزشکی قانونی این موضوع بررسی شده و درصورت وجود قصور برخورد شود. پرونده‌ها به دقت بررسی می‌شود و عمدتا هم تمایل به نفع بیمار است، این پرونده هنوز به نظام پزشکی ارجاع نشده است و مراحل اولیه در پزشکی قانونی در حال انجام است اما اصلا قبل از بررسی تخصصی آن برخوردها صورت گرفته که جای تامل دارد و با توجه به شرایط بهداشت و درمان کشور این برخوردها ممکن است خطرناک و تحریک‌آمیز باشد و چرخه خدمت به مردم را دچار وقفه کند که لازم است مسئولین هوشمندی لازم را داشته باشند.

رئیس سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: همچنین لازم است مطالبات همکاران نظام سلامت را به موقع پرداخت کنند و مایه آسودگی خاطر آنها را فراهم کنند. وقتی پرستاری در چنین بیمارستان شلوغی ارائه خدمت می‌کند واقعا حق مطلب این نیست که پرداخت با تاخیر داشته باشد و معوقات انباشته شود. دوستان ما در وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی زحمت می‌کشند اما باید سازمان برنامه و بودجه هم کمک کند که مطالبات به موقع پرداخت شود تا همکاران با طیب خاطر خدمت کنند.

به گزارش ایسنا رئیس زاده در پایان تاکید کرد: درباره ابعاد این پرونده با اینکه در جریان کامل اتفاقات هستم اما نمی‌توانم اظهارنظر کنم. باید مراجع تخصصی نظر دهند ولی اگر تاخیری صورت گرفته باشد باید برخورد شود امادوستان حقوقی باید نظر دهند، اینکه در مرحله بازپرسی خبرنگار در کنار بازپرس قرار گیرد و از همکاران ما با آن وضعیت نامناسب عکس بگیرد اصلا قانونی است؟ آیا اینکه عکس‌ها در مرحله بازپرسی که هنوز اتهام ثابت نشده، منتشر شود درست است؟

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.