جبر اعتبارسنجی را از سر بیمارستان‌ها بردارید
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، دکتر سودابه کاظمی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سلامت در رابطه با زایمان بی‌درد گفت: من اول در رابطه با درد زایمان بگویم که درد زایمان یکی از شدید‌ترین دردهایی است که انسان می‌تواند در طول زندگیش تجربه کند. براساس یک آزمایشی که انجام دادنده، به آقایان دردی معادل درد زایمان با درجه خیلی‌ کمتر تحمیل کردند که واقعا هیچ کدام نتوانستند تحمل کنند یعنی درد زایمان یک درد بسیار شدید است که تجربه می‌شود.»

وی افزود: «در دنیا برای آنکه گرایش خانمها به سزارین کمتر شود، بی‌دردی زایمان را ترویج دادند. در ایران هم از هفت هشت سال قبل، طی برنامه‌هایی برای کاهش سزارین و ترغیب خانم‌ها به زایمان طبیعی، سعی کردند زایمان بی‌درد زایمان را ترویج دهند ولی متاسفانه موفق نبود و اقدامات خاصی انجام نشد و این مسئله راه نیفتاد و با کمال تأسف مادران ایرانی با وجود این همه پیشرفت و توسعه جامعه و این همه مدرنیته، هنوز مثل پنجاه سال قبل با جیغ و درد و آه و ناله زایمان می‌کنند.»

رئیس انجمن علمی متخصصین زنان و زایمان اضافه کرد: «با توجه به پیشرفت علم در زنان و زایمان و حوزه‌های مختلف امیدواریم که این ترس و واهمه مادران هم برطرف شود. کما اینکه این مساله خیلی هم مورد نیاز است.» 

وی با تاکید بر اینکه سیاستگزاران حوزه سلامت وظیفه دارند که امکانات بی‌دردی زایمان را در بیمارستان‌ها فراهم کنند، گفت: «متاسفانه به دلایل متعددی این  امکانات هنوز در بیمارستان‌ها خصوصا بیمارستان‌های دولتی آنچنان فراهم و در دسترس نیست.» 

دکتر کاظمی ادامه داد: «وقتی ما نتوانسته‌ایم شرایطی را برای زایمان همراه با کرامت برای مادر فراهم کنیم، وارد کردن فشار بر متخصصبن زنان وتوجیهی ندارد. درحال حاضر فشار بسیار زیادی هم به متخصصین زنان و هم به بیمارستان‌ها وارد می‌شود. یکی از مهمترین معیارهای اعتباربخشی بیمارستانها را میزان آمار سزارین درنظر گرفته‌اند و کار به جایی رسیده که بیمارستان‌ها به متخصصین زنان پیامک می‌دهند که خانم باردار شکم اول به بیمارستان نیاورید. حتی خیلی از بیمارستان‌ها به خاطر ترس از اعتباربخشی که به بیمارستان ضرر می‌زند، بخش‌های زنان را تعطیل کرده‌اند یا دارند تعطیل می‌کنند.»

رئیس انجمن علمی متخصصین زنان و زایمان گفت: «در کنار این مسائل، هشت سال است که برنامه‌هایی در جهت اجبار برای زایمان اجرا می‌شود و این نتیجه عکس داده و نه تنها نتیجه مورد انتظار به دست نیامده است بلکه باعث شده که زایمان‌هراسی، بارداری‌هراسی و ترس از فرزندآوری در خانمهای ایرانی ایجاد شود و این مسئله دقیقا مغایر با سیاست‌های کلی جمعیت است. یعنی از یک طرف ما تاکیدات مقام معظم رهبری را داریم و از طرف دیگر، آمارهای بسیار فاجعه‌باری که هر آدمی را به لرزه درمی‌آورد.»

وی افزود: «وقتی که جناب آقای دکتر رئیسی معاون بهداشت چندروز پیش اعلام کردند که تا بیست سال آینده رشد جمعیت ایران صفر می‌شود، یعنی میزان مرگ از میزان تولد پیشی می‌گیرد. با همین منوال پیش برویم، دو سه آینده ما وارد چاله جمعیتی می‌شویم و بیرون آمدن از چاله جمعیتی کار بسیار سختی است. در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به ۴۲ میلیون نفر می‌رسد که نیمی از آنها سالمند هستند این اعداد و ارقام همین‌جوری بگفته نمی‌شود. اگر  تعمق کنید می‌بینید که این آمار و ارقام، واقعا فراتر از یک فاجعه هستند.»

دکتر کاظمی تاکید کرد: «همه تمرکز دولت و  سیاستگزاران باید معطوف به جمعیت باشد درصورتی که ما در هر جلسه‌ای که می‌رویم می‌بینیم که تمام ذهن مسئولین، متوجه آمار سزارین و زایمان است. کمااینکه این برنامه، به غلط اجرا شده و نتیجه نداده.»

وی تصریح کرد: «یک پزشک نباید تحت فشار آمار بوده و ترس از آمار داشته باشد چون این ترس می‌تواند منجر به اقداماتی شود که ممکن است سلامت مادر و جنین در آنها درنظر گرفته نشود و مادر و جنین آسیب ببینند.»

رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان گفت: «درخال حاضر ما انقدر با بحران جمعیت مواجهیم که هر خانمی که باردار می‌شود را بایستی در پر قو نگهداریم. باید از او تقدیر شود و امکانات و شرایط را برایش فراهم کنیم که به فرزندآوری و جمعیت کشور کمک می‌کند. ما یک اصطلاحی داریم به نام گلدن بیبی (Golden baby). ما حدود بیست سال پیش که دانشجو بودیم این اصطلاح را برای مواردی به کار می‌بردیم که مثلا مادری پانزده سال نازایی داشت و حالا بچه‌ای که در راه داشت، بسیار ارزشمند بود  ششدانگ حوا همه به او بود. ما الان به وضعیتی رسیده‌ایم که در هشتاد میلیون نفر جمعیت، زیر یک میلیون تولد داریم. یعنی وضعیت به قدری فاجعه‌بار است که ما هر یک بارداری را باید به عنوان گلدن بیبی در نظر بگیریم و همان طور شرایط و امکانات را برایش فراهم کنیم.»

وی تاکید کرد: «ضمن اینکه لازم است این جبر اعتباربخشی را از سر بیمارستا‌ن‌ها برداریم و اعتباربخشی برود به سمت اینکه به جای اینکه آمار سزارین را درنظر بگیرند، آمار زایمان بی‌درد ملاک اعتبارسنجی شود.»

پایان پیام/

1 نظر

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.