علت مسمومیت دانشجویان زاهدانی در دست بررسی است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، به دنبال مسمومیت چند تن از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، یحیی هاشمی نسب رئیس اداره رفاه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و محمد نوری رئیس مرکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای بررسی بیشتر این اتفاق به زاهدان سفر کردند.

در این سفر مسؤولان وزارت بهداشت از آشپزخانه مرکزی و سلف سرویس‌های دخترانه و پسرانه این دانشگاه بازدید به عمل آوردند. در این بازدیدها ارزیابی فرایند نگهداری مواد غذایی در آشپزخانه زیر صفر و بالای صفر و کنترل امکانات آشپزخانه و سلف سرویس‌ها مورد بررسی دقیق قرار گرفت.
 
در ادامه بازدید از خوابگاه‌های دختران«مریم» و «نرگس» در دستور کار قرار گرفت که یحیی هاشمی نسب رئیس اداره رفاه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ضمن بازدید از اتاق‌ها و امکانات خوابگاهی دانشجویان با دانشجویان به گفت‌وگو پرداخت و مسائل رفاهی، بهداشتی و دغدغه‌های آنان را به‌طور دقیق مورد توجه قرار داد.
 
بازدید از خوابگاه پسران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و بررسی وضعیت اتاق‌ها و امکانات این خوابگاه نیز از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه بود که هاشمی‌نسب در نشستی دوستانه با دانشجویان پسر مهمترین موضوعات و دغدغه‌های خوابگاهی این دانشجویان را نیز بررسی کرد.
 
رئیس اداره رفاه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در خصوص کیفیت و کمیت سفر به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و روند رسیدگی به موضوع مسمومیت دانشجویان این دانشگاه گفت: در ابتدای این سفر بلافاصله جلسه‌ای در ستاد با مسؤولان ستادی حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و کارشناسان بهداشتی معاونت بهداشتی این دانشگاه و نماینده صنفی دانشجویان برگزار شد، در این جلسه رییس اداره تغدیه دانشگاه نیز موضوعات خود را عنوان کرد و گزارش‌های هر بخش در خصوص این موضوع ارایه شد. در ادامه بازدیدی از فضای سلف و آشپزخانه دانشگاه انجام شد و محیط طبخ غذا و ... نیز مورد بازدید قرار گرفت.
 
وی به برگزاری نشست با نمایندگان شورای صنفی، تشکل‌های دانشجویی و دانشجویان دغدغه‌مند اشاره کرد و افزود: در این نشست دانشجویان نظرات، دغدغه‌ها و گلایه‌های خود را اعلام کردند و در نهایت از خوابگاه دانشجویی مریم و کی‌خواه نیز بازدید صورت گرفت.
 
هاشمی‌نسب در خصوص علت بروی این حادثه و مسموم شدن دانشجویان گفت: به دنبال این اتفاق ۳۹ دانشجو با علائمی از مسمومیت به مراکز درمانی مراجعه داشتند که طبق گزارش شورای صنفی دانشجویان دانشگاه این آمار صرفا افراد مراجعه کننده به بیمارستان بوده‌اند و آمار بررسی شده میدانی نشان می‌دهد آمار حدودی دانشجویانی که به صورت سرپایی با علائم خفیف‌تر و بدون نیاز به مراجعه به بیمارستان بهبود پیدا کرده‌اند حدود ۲۰۰ نفر بوده است، در مجموع از دو هزار و ۴۰۰ پرس غذای توزیع شده در آن وعده غذایی، حدود ۲۳۹ دانشجو دارای علائمی از مسمومیت بوده‌اند.
 
رئیس اداره رفاه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان این‌که در حال حاضر علت اصلی این مسئله را نمی‌توان دقیق اعلام کرد گفت: انجام نمونه‌گیری‌های لازم از مواد غذایی مصرفی، آب شرب، نمونه ‌گیری از فضای محیطی آشپزخانه و سلف غذایی، کشت مدفوع از مبتلایان و... صورت گرفته است اما هنوز هیچ اظهارنظر رسمی در خصوص علت بروز این اتفاق اعلام نشده است و به زودی پس از بررسی های تکمیلی نتیجه نهایی اعلام خواهد شد، با توجه به گستردگی مسمومیت دانشجویان خوابگاهی و علی‌رغم گزارشات دانشگاه عامل غذایی برای رخ دادن این اتفاق را نمی‌توان رد کرد و نیاز به بررسی بیشتر وجود دارد.
 
در ادامه محمد نوری رئیس مرکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دنبال این اتفاق در ابتدا با مسؤولان معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان جلسه گذاشته شد و نماینده شورای صنفی نیز در این جلسه حضور پیدا کرد، از سالن غذایی، شرایط پخت غذا، انبارها و سردخانه آشپزخانه نیز بازدید صورت گرفت و در ادامه با دانشجویان غذا خوردیم و با آن‌ها صحبت کردیم و در نهایت بعد از جلسه‌ای ۴ ساعته با دانشجویان شرایط به نحو مساعدی برای پی‌گیری موضوع قرار گرفت.
 
وی در پایان در خصوص علت رخ دادن این اتفاق افزود: مسؤولان دانشگاهی نتایج آزمایشگاهی خود و تحقیقات میدانی را اعلام کردند. گویا در روز حادثه ماهی و اکبرجوجه سرو شده است که از هر دو نوع غذا دانشجویان مبتلا به مسمومیت وجود دارند. منشاء غذا از دید مسؤول فنی معاونت بهداشتی دانشگاه عامل نبوده است، بررسی‌ها در حال انجام است و هنوز نتیجه نهایی اعلام نشده است.
 
محمدحسن محمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در دیدار با تعدادی از نمایندگان دانشجویان، اعضای شورای صنفی و بسیج دانشجویی بر حمایت و پشتیبانی از دانشجویان تاکید کرد و گفت: از هر آنچه در توان ما و در چارچوب بودجه‌ای حوزه دانشجویی و در اختیار دانشگاه باشد برای بهبود شرایط رفاهی دانشجویان استفاده می‌کنیم.
 
وی تاکید کرد: اولین بازدید من از محیط خوابگاهی دانشجویان بوده و گزارشی در این خصوص به معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ارایه داده‌ام. خوشبختانه هم اکنون در مسیر افزایش حمایت‌های وزارتی از مطالبات دانشگاه برای بهبود شرایط در این زمینه هستیم، بروز مسمومیت در چند ده نفر از دانشجویان دانشگاه اتفاق تلخی بود و پیشگیری از تکرار مجدد چنین رخدادهایی در دانشگاه مورد تاکید بنده است و در این زمینه تمام پیش بینی‌های لازم توسط معاون دانشجویی و امور فرهنگی در حال انجام است.
 
ابوالفضل احمد زاده معاون امور عامه دادستانی مرکز استان سیستان و بلوچستان نیز در جلسه با نمایندگان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر مطالبات دانشجویی همراه با واقع بینی و انصاف تاکید کرد و گفت: حق دانشجو برخورداری از شرایط رفاهی مناسب است و در کنار هر حقی تکلیفی نیز تعریف می شود، امسال دستورالعمل پیگیری حقوق عامه در حوزه دانشجوئی را اجرا می کنیم. در پی مسمومیت تعدادی از دانشجویان ضروریست که ناظر دائمی از حوزه بهداشت در سلف سرویس حضور داشته باشد، این‌که در هر مرحله از پخت یا توزیع غذا قصوری اتفاق افتاده باشد دور از ذهن نیست اما عدم تکرار چنین مواردی بسته به نظارت و توجه معاونت فرهنگی دانشگاه است.
 
محمدهادی عباسی معاون دانشجویی و امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در جلسه با نمایندگان دانشجویان گفت: علاوه بر حضور مستمر کارشناسان تغذیه و بهداشتی در آشپزخانه و سلف سرویس، در حال حاضر ۳ دانشجو به نمایندگی از دانشجویان بر مراحل مختلف فعالیت آشپزخانه نظارت دارند که این تعداد را با نظر شورای صنفی دانشجویان به شش نفر افزایش می‌دهیم و ترجیح می‌دهیم این دانشجویان از رشته‌های تغذیه و بهداشت محیط باشند، در حال حاضر نظارت توسط کارشناسان بهداشت محیط معاونت بهداشتی صورت می پذیرد اما با پیشنهاد معاونت‌ دادستان در حقوق عامه حضور دائمی این عزیزان را پی‌گیری خواهیم کرد. وبدا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.