ضرورت بهبود زیرساخت‌ها در کنار افزایش ظرفیت آموزشی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا خوشدل با اشاره به مسائل پیچیده در حوزه پزشکی کشور گفت: در کشور ما بیشتر از کمبود پزشک کمبود انگیزه در بین کادر پزشکی مشاهده می‌شود. در سال‌های اخیر بیش از ۳۰۰۰ پزشک که سال‌ها در رشته پزشکی تحصیل کرده‌اند از کشور مهاجرت کرده‌اند، بنابراین نگهداشت و حفظ کادر پزشکی اهمیت بیشتری نسبت به افزایش ظرفیت آموزشی دارد.

ضرورت بهبود زیرساخت‌ها در کنار افزایش ظرفیت آموزشی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با اشاره به زمان‌بر بودن روند تربیت پزشک ادامه داد: اگر امروز بخواهیم ظرفیت‌های آموزشی پزشکی را افزایش دهیم حداقل باید ۷ سال منتظر بمانیم تا پزشکان عمومی به جامعه وارد شوند. برای تخصص‌ها این مدت زمان بیشتر است و برای فوق‌تخصص‌ها حتی تا ۱۳ سال نیز طول می‌کشد. در این مدت، کمبود پزشک همچنان احساس خواهد شد.

وی بر لزوم بهبود زیرساخت‌ها به موازات افزایش ظرفیت آموزشی تأکید کرد و افزود: افزایش ظرفیت تربیت پزشک بدون افزایش مراکز درمانی، آزمایشگاه‌ها و مراکز شبیه‌ساز به کاهش کیفیت آموزش منجر خواهد شد. این امر باعث می‌شود که پزشکان فارغ‌التحصیل نتوانند به درستی مشکلات مردم را حل کنند و در نهایت تبدیل به "ماشین‌های امضا" شوند که بیماران را از یک پزشک به پزشک دیگر ارجاع می‌دهند بدون اینکه نتیجه‌ای حاصل شود.

لزوم تجهیزات مناسب برای ارائه خدمات درمانی

خوشدل با تأکید بر اهمیت تجهیزات پزشکی در ارائه خدمات بهینه گفت: اگر کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها به درستی تجهیز نشوند نمی‌توان خدمات درمانی مؤثری به مردم ارائه کرد. پزشکان نمی‌توانند آن‌طور که باید دستاوردهای تحصیلی و تجربیات خود را در عمل به کار گیرند.

مدیریت صحیح تعرفه‌های پزشکی و تکریم پزشکان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران به لزوم توجه به مسائل مالی در حرفه پزشکی اشاره کرد و گفت: مثل سایر حرفه‌ها باید ملاحظات مالی در پزشکی نیز لحاظ شود. تعرفه‌های پزشکی باید به درستی مدیریت شوند. متأسفانه به دلیل محدودیت‌های مالی مردم هر سال از جیب جامعه پزشکی برای جبران این مشکلات کاسته می‌شود که این موضوع موجب غیرواقعی‌تر شدن تعرفه‌ها می‌شود، در حال حاضر قیمت ویزیت یک پزشک با هزینه خدمات دیگر تکنسین‌ها قابل مقایسه نیست و این شرایط انگیزه پزشکان را کاهش می‌دهد.

تکریم و قدردانی از کادر پزشکی در جامعه

وی بر اهمیت تکریم پزشکان و پرستاران در جامعه تأکید کرد و افزود: پزشکان باید احساس کنند که تلاش‌ها و سال‌ها تحصیل‌شان مورد تقدیر قرار می‌گیرد. در جامعه‌ای که پزشکان و پرستاران در اورژانس‌ها مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند و تعرفه‌های پزشکی به درستی پرداخت نمی‌شود طبیعتاً انگیزه کافی برای خدمت‌رسانی ایجاد نخواهد شد، با این حال پزشکان و پرستاران در سخت‌ترین شرایط مانند روزهای جنگ، بحران کرونا و حوادث طبیعی در کنار مردم بوده و خواهند بود. آنها بدون هیچ چشم‌داشتی در خدمت جامعه هستند و حتی اگر وظایف جامعه در قبال آنان ادا نشود کادر پزشکی همچنان پای‌کار خواهد بود. ایسنا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.