پدیده سبدفروشی تنها محدود به مکملها نیست
مدیرکل امور فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: واردات مکملهای نهایی با تصمیم سازمان غذا و دارو ممنوع نشده، اما اعمال این محدودیت از سوی سایر نهادها صورت گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علی صفا با اشاره به برنامهریزی برگزاری سیزدهمین نمایشگاه مکملهای غذایی و چهاردهمین همایش طلای سبز گفت: قیمتگذاری در حوزه مکمل، محدودیتهایی برای این صنعت ایجاد کرده و صرف نسخهای شدن این فرآوردهها نباید منجر به کنترل قیمتی آنها شود.
مدیرکل امور فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با اشاره به رشد صنعت تولید مکملهای تغذیهای گفت: در سال ۱۴۰۳ حدود ۳۵۰۰ IRC جدید صادر شده و ۱۵۰ میلیون دلار ارز مبادلهای به این بخش اختصاص یافته است. کارخانههای بزرگ و مجهزی تحت نظارت سازمان غذا و دارو مشغول فعالیت هستند.
وی در خصوص پدیده سبدفروشی اظهار کرد: این مسأله تنها محدود به مکملها نیست و در حوزههای دیگر هم دیده میشود. اگرچه ممکن است توجیه اقتصادی داشته باشد، اما از منظر مصرفکننده و عرضهکننده ناعادلانه تلقی میشود. طبق آییننامههای سازمان نظام پزشکی سبدفروشی ممنوع است و تحت نظارت قرار دارد.
صفا با تاکید بر رعایت استانداردها در تولید مکملها گفت: تمام کارخانهها ملزم به رعایت حداقل استانداردهای جهانی هستند. کیفیت میتواند فراتر از این حد برود اما قیمتگذاری دستوری انگیزه تولیدکنندگان را برای ارتقای استاندارد کاهش میدهد، در زمینه صادرات مکملها تمرکز اصلی بر بازار کشورهای آسیایی بهویژه حاشیه خلیج فارس است و عمده اقلام صادراتی شامل ویتامینها و مکملهای تغذیهای است.
مدیرکل امور فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو در پایان در خصوص فروش اینترنتی مکملها نیز گفت: ارائه خدمات در بستر وب جزو برنامههای دولت است تا تمام ارگانها خدمات را وارد بستر الکترونیک کنند، اما موضوع ما نظارت بر سلامت فراوردههاست و به عنوان متولی سلامت باید بر طول زنجیره نظارت داشته و از انبار تا عرضه کنترل شود و از طریق داروخانهها صورت گیرد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید