کشت سلول‌های بنیادی پرتوان با هدف استفاده در درمان بیماری‌های لاعلاج
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین سلطانی نژاد از تلاش‌های فناورانه در ایران و سایر کشور‌های جهان برای ایجاد منبعی قابل اعتنا از سلول‌های بنیادی سخن گفت و ادامه داد: سلول‌های بنیادی خونساز "HSC" ها از یک واحد خون بند ناف اهدا کننده همسان می‌توانند پرورش داده شده و به تعداد کافی رشد کنند تا امکان پیوند موفقیت آمیز در یک بیمار فراهم شود. با این حال این منبع اولیه از سلول بنیادی، هنوز دارای محدودیت‌هایی است و ماهیت آلوژنی این تلاش‌های گسترده برای بسیاری از بیماری‌ها ایده آل نیست.

وی افزود: در بعضی موارد می‌توان از سلول‌های خود بیمار برای کشت‌های سلولی با توجه به نوع بیماری استفاده کرد، با این وجود اما بعضی بیماری‌های ژنتیکی مانند بیماری‌های نقص ایمنی ممکن است سلول‌های بنیادی فرد را دچار جهش و نقصان ژنتیکی کند، سلول‌های بنیادی با توانایی پرتوانی و تمایز به سلول‌هایی با کارایی خاص تبدیل می‌شوند. انواع مختلفی از سلول‌های بنیادی شناسایی شده است، از جمله سلول‌های بنیادی جنینی از این توانمندی برخوردارند که به انواع سلول‌های بالغ، متمایز شوند.

مدیر فناوری و تجاری سازی ستاد توسعه فناوری سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: سلول‌های بنیادی در محیط‌های خاص و جایگاه مشخصی وجود دارند، این سلول‌ها در بخش‌هایی از بدن مانند مغز استخوان، بند ناف و برخی دیگر از اعضای بدن یافت می‌شوند.

به‌ تازگی دانشمندان به وجود سلول‌های بنیادی در دندان‌های کودک و مایع آمنیوتیک "مایعی که کودک متولد نشده را در بر می‌گیرد" پی برده‌اند و این سلول‌ها نیز ممکن است توان پدید آوردن چند گونه سلول دیگر را داشته باشند. پژوهش برای شناسایی و مطالعه روی این سلول‌ها بسیار نوید بخش است، اما در گام‌های نخستین خود است.

سلطانی نژاد گفت: در حال حاضر مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاهی در کشورمان نیز در حال توسعه فناوری سلول‌های بنیادی با استفاده از مراکز توسعه فناوری‌های مختلف کشت سلولی هستند و بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در زمینه‌های مرتبط با کشت سلولی فعالیت می‌کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان در حالی که بیش از ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان در این حوزه فعالیت دارند، ستاد توسعه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، راه را برای توسعه پژوهش‌ها، تحقیقات و محصولات و خدمات دانش‌بنیان کشت سلولی فراهم می‌کند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.