تنها یک درصد از تمامی مرگ ها ناشی از سرطان است
یک متخصص بیماریهای خونی، گفت: ترس از سرطان یک تابوی بد است که در جامعه ما و سایر جوامع بشری اتفاق افتاده است اما امروزه دیگر نباید از سرطانها بترسیم.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، عباس حاجی فتحعلی، ضمن ابراز تاسف از پخش فیلمها و سریالهای تلویزیونی با مضامین سرطان که این بیماری را پایان زندگی نشان میدهند، اظهار داشت: کمتر از یک درصد تمامی مرگومیرها ناشی از سرطانهاست.
وی افزود: هنوز علت سرطانها شناخته نشده است و فاکتورهای متعددی در افزایش خطر ابتلا به سرطانها نقش دارند که تابش اشعه، استرس، تغذیه برخی از این فاکتورهای مهم هستند؛ همچنین فاکتورهای دیگری نیز وجود دارد که بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در ابتلا به سرطانها نقش ایفا میکنند، هرچند هر نوع سرطان بهصورت اختصاصی میتواند ریسک فاکتورهای خاصی داشته باشد.
حاجی فتحعلی در ادامه گفت: در بروز سرطانها و بیماریهای خونی داشتن عامل زمینهای مهم است و ابتلا به زمینههای ژنتیکی مثل سندرم داون، انجام شیمیدرمانی، قرار گرفتن تحت تأثیر عوامل شیمیایی، مواجهه با استرس زیاد و حتی مصرف بیش از اندازه مواد آرایشی ممکن است در بروز این بیماریها دخیل باشند.
حاجی فتحعلی در ادامه گفت: در بروز سرطانها و بیماریهای خونی داشتن عامل زمینهای مهم است و ابتلا به زمینههای ژنتیکی مثل سندرم داون، انجام شیمیدرمانی، قرار گرفتن تحت تأثیر عوامل شیمیایی، مواجهه با استرس زیاد و حتی مصرف بیش از اندازه مواد آرایشی ممکن است در بروز این بیماریها دخیل باشند.
این متخصص بیماری های خونی گفت: امروزه تعداد بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان بهصورت قطعی درمان میشوند و درمان در سرطانها بهویژه سرطانهای خون روزبهروز در حال تغییر است و هر روز شاهد ورود داروهای جدید به عرصه درمان سرطانها هستیم که هرکدام آمارهای بسیار امیدوارکنندهای در رابطه با درمان قطعی بیماران ارائه میدهند.
وی تصریح کرد: پیوند مغز استخوان یکی از روشهای درمانی در حال اجرا در بیمارستان آیت الله طالقانی است، اکنون بیش از ۱۰۰۰ پیوند در بخش پیوند مغز استخوان این بیمارستان انجامشده و آمارهای ما در این بخش بسیار امیدوارکننده است و همپای آمارهای کشورهای پیشرفته دنیا جلو میرود؛ بیماران مبتلا به سرطان، سرطانهای خونی و حتی برخی از بیماران غیر سرطانی جواب بسیار مناسبی به درمان پیوند میدهند.
حاجی فتحعلی اضافه کرد: بسیاری از بیماران ما درمان شده و به کانون خانوادههای خود بازگشتند که تعداد آنان بسیار بیشتر از موارد درمان نشده است؛ میتوان گفت کمتر از ۲۵ درصد از بیماران به این درمان پاسخ نمیدهند.امروزه دیگر جای نگرانی نیست و سرطان پایان زندگی نیست و این تصور که فرد مبتلا به سرطان دیگر امیدی ندارد، سالهاست که رخت بربسته است.
رئیس پیوند مغز استخوان بیمارستان آیت الله طالقانی با بیان این مطلب که هر روز امید به زندگی و جواب قطعی به درمان در سرطانها در حال افزایش است، گفت: تشخیص زودهنگام و درمان به موقع سرطان، رابطه تنگاتنگ بیمار و خانوادهاش با پزشک نقش بسیار مهمی در بهبود و کاهش عوارض درمان بیماری دارد و مراقبت و نگهداری بیمار پس از پیوند در بخش پیوند باعث جلوگیری از انتقال عفونتهای خطرناک و درنتیجه افزایش درمان قطعی میشود.
وی در ادامه برخورداری از روحیه بالا، امید و توکل به خداوند را یکی از فاکتورهای بسیار اساسی و مؤثر در روند درمان برشمرد و تأکید کرد: آنچه بیمار را از پای درمیآورد یا باعث پاسخ خوب یا متوسط وی به درمان میشود، خود بیماری نیست بلکه نحوه پذیرش بیمار، طرز مقابلهاش با بیماری و همکاری در درمان است که این موضوع یک رکن اساسی در درمان فرد محسوب میشود.
حاجی فتحعلی ادامه داد: هر سرطانی کشنده نیست و متاسفانه نام این بیماری باعث هراس افراد میشود. انواع متعدد سرطان خون وجود دارد که تعداد زیادی از آنها اصلا نیازی به درمان ندارند و صرفا بیمار تحت نظر قرار میگیرد.
این متخصص بیماری های خونی با اشاره به سختی عوارض درمان بیماران سرطانی، افزود: بیمارانی که از روحیه خوبی برخوردارند و از این بیماری نمیترسند، راضی به رضای خدا بوده و به وی توکل کردند، به پزشک خود اعتماد کرده و در درمان همکاری میکنند پاسخ مناسبتری به درمان میدهند و درمانشان بهتر بوده است.
به گزارش مهر حاجی فتحعلی در پایان، خاطرنشان کرد: ترس از سرطان یک تابوی بد است که در جامعه ما و سایر جوامع بشری اتفاق افتاده است اما امروزه دیگر نباید از سرطانها بترسیم چرا که تعداد بیمارانی که مبتلا به سرطان میشوند و جواب قطعی به درمان میگیرند بسیار زیاد است و افرادی که درمان شده و به کانون اجتماع و خانواده بازمیگردند بسیار بیشتر از افرادی است که در اثر عدم درمان و عوارض درمان فوت، زندگیشان خاتمه مییابد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید