دولت با ارز ترجیحی واردات تجهیزات پزشکی را ترغیب می‌کند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، عبدالرضا یعقوب‌زاده امروز در نشست خبری برگزاری نمایشگاه ایران هلث در خصوص اینکه آیا شعار سال مبنی بر "سرمایه‌گذاری برای تولید" در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شده است گفت: تاکنون هیچ‌یک از شعارها محقق نشده و فعلاً فقط کمیته‌ها و ستادها تشکیل شده‌اند، در مرحله نخست باید از تشویق واردات تجهیزات پزشکی عبور کنیم تا بتوانیم به سرمایه‌گذاری در تولید برسیم.

وی افزود: از سال 1400 تا 1403 واردات تجهیزات پزشکی دو برابر شده است، این در حالی است که نه تعداد بیمارستان‌ها افزایش یافته نه نیاز به تجهیزات پزشکی بیشتر شده و نه صنعت تضعیف شده است. علت اصلی این افزایش تخصیص ارز ترجیحی به واردات است که درواقع نوعی انگیزه برای دریافت این ارز و واردات تجهیزات ایجاد کرده است. برای دارو این ارز دو سال پیش حذف شد و ارزبری آن به‌شدت کاهش یافت. من مطمئنم اگر ارز 28500 تومانی از حوزه تجهیزات پزشکی از امسال حذف شود ارزبری این حوزه نیز کاهش خواهد یافت چرا که این ارز در واقع مشوقی از سوی دولت برای واردات تجهیزات پزشکی است.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در صنعت نیازمند امنیت است. اگر محصولی تولید شود اما واردات مشابه آن با ارز یارانه‌ای انجام شود مشخص است که شعار سال محقق نخواهد شد. اگر دولت تصمیم دارد به حوزه تجهیزات پزشکی یارانه‌ای اختصاص دهد، که به‌نظر من باید چنین کند، این یارانه باید به انتهای زنجیره، یعنی بیماران، پرداخت شود نه به تأمین‌کنندگان.

یعقوب‌زاده یادآور شد: سال گذشته دولت یک میلیارد دلار ارز 4200 تومانی به حوزه تجهیزات پزشکی اختصاص داد. با حذف این ارز در سال جاری باید 64 همت مابه‌التفاوت به بیمه‌ها و مراکز درمانی تزریق شود. این سوبسید باید به انتهای زنجیره یعنی مردم و بیماران اختصاص یابد. با این حال مشخص نیست مشکل کجاست که این یارانه به ابتدای زنجیره یعنی تأمین‌کنندگان پرداخت می‌شود. سؤال ما این است که دولت چگونه با وجود مشکلات ناشی از تحریم می‌تواند یک میلیارد دلار ارز برای واردات اختصاص دهد اما نمی‌تواند معادل ریالی آن یعنی 64 همت را به وزارت بهداشت برای پرداخت به بیمه‌ها و مردم اختصاص دهد؟

وی با بیان اینکه بیش از 90 درصد تجهیزات برخی بیمارستان‌ها از تولید داخل تأمین می‌شود تصریح کرد: بسیاری از این محصولات دارای عمق فناوری بالا هستند. دولت باید از تولیدکنندگان حمایت و آن‌ها را تشویق کند، اما سیستمی که در چند سال اخیر وجود داشته در جهت عکس عمل کرده است. امیدواریم این روند اصلاح شود.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی در پایان خاطرنشان کرد: میزان صادرات تجهیزات پزشکی ایرانی بین 50 تا 70 میلیون دلار است. اگر آمار اعلام‌شده از صادرات پایین به‌نظر می‌رسد به این دلیل است که شرکت‌ها به‌دلیل شرایط خاص کشور از جمله تحریم و سایر مسائل ناچار به راه‌اندازی خطوط مونتاژ در کشورهای دیگر شده‌اند و در نتیجه صادرات به نام آن کشورها ثبت می‌شود. تسنیم

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.