پزشکان در میهمانی‌ها هم برای بیماران نسخه می‌نویسند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدجواد جمالی نوبندگانی در مورد انتقاد رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی از وجود برخی محدودیت‌ها در تجویزها و نسخه‌نویسی برای این پزشکان، گفت: آنچه باید در این مورد متذکر شویم، این است که در تشخیص پزشکان و شیوه درمانی که بکار می‌گیرند، نباید دخالت صورت بگیرد، اما منظور این نیست که پزشکان هم هر طور که تمایل دارند نسخه بنویسند یا برای درمان از داروهای خارجی و انجام آزمایش‌های متعدد اعم از ام آر آی و سی تی اسکن استفاده کنند.

وی افزود: این مشکل در حالی در ایران وجود دارد که در کشورهای توسعه‌یافته برای پزشکان میزان مشخصی را به طور سالانه به منظور تجویز دارو یا انجام آزمایش‌های تشخیصی و رقمی که بیماران باید برای آنها پرداخت کنند، تعیین کرده‌اند.

جمالی نوبندگانی گفت: هم‌اکنون پزشکان در کشور پشت و روی نسخه را مملو از دارو می‌کنند و حتی چنانچه فردی خارج از مراکز درمانی و در محافل شخصی نیز برای نسخه‌نویسی به آنها مراجعه کند به این امر مبادرت می‌ورزند و حتی در مواردی بیمار خود نوع دارو یا آزمایش را نیز تعیین می‌کند.

این نماینده مرم در مجلس دهم ادامه داد: وجود این معضل می‌طلبد که برای نسخه‌نویسی پزشکان گایدلاین‌ها را تعریف کنند، بنابراین پزشکان متخصص داخلی می‌توانند برای نسخه‌نویسی و انجام روش‌های درمانی الگوهای خاصی را تعیین کنند و این محدودیتی است که در تمام دنیا وجود دارد و باید بر اساس همان نیز اقدام شود.

وی اضافه کرد: در این مورد خاطره‌ای دارم مبنی بر اینکه یکی از پزشکان جراح که در برهه‌ای از زمان معاون وزیر هم بود، وقتی در یکی از مراکز درمانی کشورهای توسعه‌یافته فعالیت داشته، بعد از تشخیص آپاندیسیت یکی از بیماران و انجام عمل جراحی جریمه نقدی می‌شود که دلیل آن انجام یک آزمایش اضافه بوده است، و این در حالی است که در ایران بدون گرفتن شرح حال بیمار انواع آزمایش‌های تشخیصی انجام می‌شود.

نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این محدودیت‌ها در اعتباربخشی‌ بیمارستان‌ها اعمال می‌شود و در این مورد گایدلاین‌ها خط هدایت‌شونده پزشکان است، بنابراین هیچ کدام از پزشکان خارج از این حدود نمی‌توانند حرکت کنند، مگر اینکه تصمیم بگیرند خارج از تعهدات بیمه‌ها اقدام کنند.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت جمالی نوبندگانی در پایان تصریح کرد: هم‌اکنون تعداد زیادی از آزمایش‌های تشخیصی اعم از ام آر آی، سی تی اسکن و ... بدون نتیجه هستند که نشان می‌دهد بدون اینکه نیاز بوده باشد، انجام شده است، بنابراین باید محدودیت‌ها در قالب اعتباربخشی و استانداردسازی اعمال شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.