دیپلماسی سلامت مسیر تعامل سازنده با جهان در حوزه سلامت
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در آیین آغاز نخستین دوره بینالمللی دیپلماسی سلامت با همکاری سازمان جهانی بهداشت «WHO» و مرکز تحقیقات دیپلماسی سلامت، بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای بینالمللی در ارتقای نظام سلامت کشور تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، ظاهر موهبتی در این مراسم که در مرکز بین الملل موسسه عالی توسعه و تربیت مدیران نظام سلامت «معتمد» در جزیره کیش برگزار شد گفت: دیپلماسی سلامت مسیر تعامل سازنده با جهان برای تأمین منافع ملی در حوزه سلامت است.
وی با بیان اینکه مؤسسه معتمد بهعنوان بازوی توسعه منابع انسانی نظام سلامت کشور از سال ۱۳۹۶ با هدف توانمندسازی مدیران و تربیت مدیران آینده راهاندازی شده است افزود: مرکز بینالملل این در اردیبهشت ۱۳۹۷ به صورت رسمی آغاز به کار کرده است، این موسسه طی این سالها میزبان چندین دوره آموزشی با همکاری سازمان جهانی بهداشت بوده و هدف گذاری آن تبدیل موسسه معتمد به قطب توسعه مدیران سلامت منطقه مدیترانه شرقی «EMRO» است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت گفت: در این دوره با عنوان «دیپلماسی سلامت» قرار است بیاموزیم چگونه از ابزارهای دیپلماسی و روابط بینالملل برای ارتقای نظام سلامت کشور بهره ببریم. همانطور که در سیاست و اقتصاد از دیپلماسی برای پیشبرد اهداف استفاده میشود، در حوزه سلامت نیز نیازمند گفتوگو، تبادل داده و همکاری با کشورهای دیگر و سازمانهای بینالمللی هستیم چرا که امروز بیماریها از مرزها عبور کردهاند و سلامت مردم هر کشور به تعاملات بینالمللی گره خورده است.
موهبتی با اشاره به نقش هماهنگ کنندگی، سیاست گذاری و ارائه آموزش توسط سازمان جهانی بهداشت در زمان بحرانهایی مانند همهگیری کرونا خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز همکاری این سازمان با مؤسسه معتمد در زمینه توانمندسازی مدیران سلامت، به تقویت تعاملات بینالمللی کشور کمک میکند.
به گزارش وبدا وی در پایان به برنامههای راهبردی وزارت بهداشت از جمله اجرای طرح بزرگ پزشکی خانواده اشاره کرد و خطاب به رؤسای دانشگاهها و معاونین بهداشت حاضر در این دوره افزود: بهرهگیری از آموزههای دیپلماسی سلامت برای تقویت طرحهای ملی ضروری است چون اگر در نظام سلامت بدون شناخت از دیپلماسی بینالمللی عمل کنیم کارمان ناقص خواهد ماند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید