امتیاز منفی افزایش «سزارین» برای مراکز درمانی
معاون درمان وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم ترویج و توسعه زایمانهای بدون درد گفت: لازم است اگر سزارین افزایش یابد، میزان امتیاز منفی مراکز درمانی افزایش یابد و در صورتی که زایمان بیدرد نیز افزایش یابد مراکز مشمول تشویق شوند.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سجاد رضوی در چهارمین جلسه ستاد مرکزی جوانی جمعیت که امروز برگزار شد گفت: اجرای سامانه نظرسنجی از مادران باردار بسیار خوب است. سامانه نظرسنجی میبایست برای تمام بیماران اجرا شود تا بیماران بتوانند حرف دل خود را بزنند. به طور مثال وزارت بهداشت با استفاده از سامانه نظرسنجی از دریافت پرداختی خارج از تعرفه در یکی از بیمارستانهای خصوصی مطلع شد.
وی افزود: سامانههای نظرسنجی از اهمیت فراوانی برخوردار است چرا که بیماران بدون اینکه نام آنها فاش شود حرف دل خود را مطرح میکنند. اگرچه سامانههای رضایتسنجی مهم است اما میزان مشارکت در این نظرسنجیها پایین است. یکی از مواردی که برای اعتباربخشی در نظر گرفته میشود مربوط به بستری است. اگر بیماران نسبت به ثبت نظرات خود در ارتباط با چگونگی بستری اقدام کنند نظرات آنها در اعتباربخشی بسیار اثرگذار است. مواردی مانند چگونگی برخورد با زنان و مادران در بلوکهای زایمان در سامانه نظرسنجی گنجانده شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: هدف از اجرای نظرسنجی از مادران در بلوکهای زایمان این است که آیا یک بیمارستان خاص به زنان دیگر برای زایمان توصیه میکنند یا خود تمایل دارند که زایمانهای بعدی در یک بیمارستان خاص انجام دهند. تجربه ثابت کرده است که مردم به حرف یکدیگر بسیار احترام میگذارند و اگر یک فرد یک بیمارستان خاص را توصیه میکند یا آن مرکز درمانی را به دلایلی تایید نمیکند مورد پذیرش سایرین هم قرار میگیرد.
رضوی در خصوص ضرورت ترویج زایمان بدون درد گفت: هنگامی که زایمان بدون درد وجود ندارد نمیتوان زنان را به تحمل درد برای زایمان وادار کرد. اگر یک زن زایمان طبیعی با درد را تجربه کند علیه زایمان طبیعی تبلیغ میکند. میزان زایمان بیدرد در کشورهایی که زایمان بیدرد را ترویج میدهند حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد است اما میزان زایمان کلاسیک بدون درد در کشور بسیار پایین است. میزان زایمان بیدرد در کشور با رشد ۸ درصدی از ۱۱ درصد به ۱۹ درصد رسیده است.
وی افزود: شرایط برای زایمان بیدرد میبایست مهیا شود، مردم و مراکز درمانی میبایست برای زایمان بدون درد آماده شوند. مراکز زایمان کلاسیک بدون درد در کشور بسیار محدود است. تمام افرادی که در مراکز زایمان کلاسیک بدون درد فعالیت میکنند میبایست مشمول دریافت تشویقی شوند و این موضوع در اعتباربخشی مراکز درمانی نیز لحاظ شود، بنابراین اگر سزارین افزایش یابد میزان امتیاز منفی مراکز درمانی افزایش مییابد و در صورتی که زایمان بیدرد نیز افزایش یابد مشمول تشویق میشوند.
معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص تعرفهها در حوزه زایمان نیز گفت: تعرفه خدمات پرستاری در بلوکهای زایمانی مصوب شده و در خدمات مختلف اصلاح شده است. همچنین تعرفهها در زایمان بیدرد از ۲۵ به ۳۵ رسیده است. همچنین همکاران فعال در حوزه زنان خواهان اصلاح تعرفهها بودهاند که این موضوع لحاظ شده است.
رضوی در پایان در خصوص ارتباطات متخصصان زنان و زایمان با ماماها گفت: موضوع ارتباطات همکاران متخصصان زنان و زایمان میبایست حل شود و نسبت به وضعیت کنونی ناراضی هستم. مشکل ارتباطاتی ماماها و متخصصان زنان و زایمان در پرداختیها ریشه دارد. من از متخصصان زنان و زایمان و ماماها خواستهام که مشکلات خود را بیان کنند. اگر بتوانیم از ظرفیت این گروهها استفاده کنیم بسیاری از مشکلات مربوط به زایمان طبیعی و مرگ و میر مادران حل میشود، در حال طراحی سیستمی هستیم که این گروهها در کنار هم قرار گیرند. تعرفههای مامایی میبایست متناسبساری شود و همچنین میان زایمان توسط ماما با حضور یا غیاب متخصص زنان تفاوت قائل شد. همچنین حریم و حرمت زنان متخصص باید حفظ شود. ایسنا
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید