برای فرار از «چاله جمعیتی» ۴ سال فرصت داریم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، صابر جباری  با بیان اینکه «پنجره جمعیتی» از مولفه‌هایی است که در ارتباط جمعیت مطرح می‌شود گفت: پنجره جمعیتی مولفه‌ای است که در علم اقتصاد کاربرد دارد و منظور این است که نیروی کار مولد کشور یعنی افرادی که در بازه سنی ۱۵ تا ۶۵ سال قرار دارند، چند نفر هستند. همچنین «امکان باروری» از دیگر مفاهیم پنجره باز جمعیتی است.  

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: با توجه به الگوهای باروری کشور عمده زنانی که امکان باروری دارند متولدهای دهه ۶۰ و پیش از این دهه هستند و تعداد زنانی که در سن باروری قرار دارند پس از دهه ۷۰ به شدت کاهش می‌یابد. با توجه به الگوهای باروری، فرصت طلایی برای حداکثر فرزندآوری که دچار چاله جمعیتی نشویم حدود ۴ سال پیش‌رو است. پس از این بازه زمانی محدودیت زمانی بیشتر و شرایط سخت‌تر می‌شود.  

وی در خصوص برنامه‌های وزارت بهداشت در حوزه افزایش جمعیت توضیح داد: هنگامی که سیاست‌های تنظیم خانواده اجرا شده محدویت در باروری ایجاد کرده اند به نحوی که اعلام شد افراد کمتر از ۱۸ سال و افراد بالای ۳۵ سال نباید باردار شوند. ایجاد محدودیت در سن باروری یک اشتباه بود. براساس منابع علمی دنیا محدویتی در سن باروری ایجاد نکرده‌اند. برخی کشورها مانند کنگره ایالات‌متحده آمریکا از زنانی که در ۵۰ سالگی باردار می‌شوند حمایت می‌کند.

جباری گفت: محدودیتی در سن بارداری نداریم، بسته‌های مراقبتی و حمایتی برای زنان باردار در هر سنی درنظر گرفته‌ایم و این بسته‌ها را ارائه می‌دهیم. بیش از ۱۰۰ خدمت در دوران پیش و پس از بارداری به زنان ارائه می‌دهیم تا در ارتباط با دوره بارداری نگرانی نداشته باشند. همچنین این احتمال وجود دارد که زنان باردار به مراقبت بیشتر نیاز داشته باشند، بسته‌های بهداشتی و درمانی بازنگری شده تا زنان باردار در دوران بارداری دچار مشکل خاص نشوند. همچنین هدف دیگر این است که در صورت بروز چالش، چالش به وجود آمده برطرف شود و سلامت مادر و جنین وی تامین شود.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص رونمایی از سامانه رضایت‌سنجی زنان باردار در زایشگاه ها نیز گفت: بازخوردهای زنان به صورت روزانه در این سامانه ثبت می‌شود. در وزارت بهداشت معرفی دقیق این سامانه و آشنایی کامل مردم با این سامانه را در دستور کار قرار داده‌ایم تا نظر یک میلیون زایمان سالانه کشور را در این سامانه داشته باشیم.

به گزارش ایسنا وی در پایان اضافه کرد: بازخوردهایی که از زنان دریافت می‌کنیم در ارتباط با تصمیم‌گیری‌ها بسیار موثر است تا نقاط قوت را تقویت و نقاظ ضعف را برطرف کنیم، میزان شرکت در سامانه رضایت‌سنجی با توجه به آگاهی زنان از وجود چنین سامانه نظرسنجی روز به روز در حال افزایش است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.