۸۰ درصد موارد آسم بزرگسالی ریشه در زیر ۵ سالگی دارد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا فضل‌الهی نسبت به افزایش چشمگیر شیوع آسم در کودکان و نوجوانان هشدار داد و گفت: بر اساس نتایج یک مطالعه ملی میانگین شیوع آسم در این گروه سنی به حدود ۱۱ درصد رسیده است.

معاون مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تغییر الگوی بیماری‌ها در دهه‌های اخیر گفت: در گذشته بیماری‌های عفونی مانند طاعون و آبله از عوامل اصلی مرگ و میر بودند، اما با پیشرفت بهداشت عمومی و تغذیه این بیماری‌ها کاهش یافتند و در مقابل بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، سرطان و بیماری‌های مزمن تنفسی رشد یافته‌اند.

وی افزود: آسم یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن تنفسی به‌ویژه در کودکان است، شایع‌ترین عامل آسم در کودکان زمینه آلرژیک و عوامل ژنتیکی است. در دهه‌های اخیر آلرژی‌ها نیز افزایش یافته‌اند و این موضوع با سبک زندگی جدید مرتبط است، تغییر سبک زندگی، افزایش آلاینده‌های هوا، تغذیه ناسالم، حذف حیاط از خانه‌ها، بسته بودن فضاها، و حتی آشپزخانه‌های باز از جمله عواملی هستند که می‌توانند ریسک ابتلاء به بیماری‌های تنفسی از جمله آسم را افزایش دهند.

فضل‌الهی نسبت به مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها و داروها هشدار داد و گفت: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه نمی‌کنند بیشتر در معرض ابتلاء به آلرژی و آسم هستند. با افزایش آلرژی بروز آسم نیز افزایش می‌یابد.

معاون مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به انجام یک پژوهش ملی با مشارکت دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: در این مطالعه ۳۰ هزار کودک مورد بررسی قرار گرفتند و میانگین شیوع آسم در میان آن‌ها ۱۱ درصد گزارش شد. شیوع در استان‌هایی مانند تهران و سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی و آلودگی هوا بالاتر بوده است، آسم یک بیماری مزمن التهابی است که نیاز به درمان‌های ضدالتهابی بلندمدت دارد. متأسفانه بسیاری از بیماران تنها در دوره‌های فعال بیماری به درمان مراجعه می‌کنند و مراحل کامل کنترل بیماری را طی نمی‌کنند.

به گزارش مهر وی در پایان با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام تأکید کرد: ۸۰ درصد موارد آسم بزرگسالی ریشه در زیر ۵ سالگی دارد. اگر در این دوره به علائم توجه کنیم می‌توانیم از پیشرفت بیماری جلوگیری کنیم. طبق بررسی‌ها حدود یک‌سوم کودکان مورد مطالعه در معرض دود سیگار بوده‌اند، این موضوع نیازمند توجه جدی خانواده‌ها و افراد سیگاری است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.