حمایت کمیسیون بهداشت مجلس از پژوهشگاه رویان و درمان‌های نوین
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سلمان اسحاقی در تشریح نشست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از ارائه گزارش رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در نشست این کمیسیون در مورد وضعیت این مجموعه خبر داد و گفت: عبدالحسین شاهوردی به بیان مشکلات و نیازهای پیش‌روی این مرکز پژوهشی پرداخت و خواستار حمایت ویژه نمایندگان به‌ویژه نمایندگان استان تهران برای تداوم و توسعه فعالیت‌های علمی و خدماتی رویان شد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به دستاوردهای اخیر پژوهشگاه در زمینه سلول‌های بنیادی و سلول‌درمانی ادامه داد: خوشبختانه پژوهشگاه در زمینه های مختلف به نقطه خوبی رسیده و امیدواریم دستاوردها و نتایج آن عاید مردم شود البته اجرای کارآزمایی‌های بالینی در حوزه سلول‌درمانی نیازمند هزینه‌های کلان است و با بودجه‌های معمول پژوهشی قابل تأمین نیست.

وی بر لزوم ایجاد صندوق‌های اختصاصی پژوهش و تأمین حمایت‌های ارزی از پژوهشگاه تأکید کرد و افزود: عبور از مرحله ابتدایی و رساندن آن به مرحله‌ای که دخل‌و‌خرج پروژه‌ها با یکدیگر همخوانی داشته باشد بدون حمایت مستقیم و اولیه ممکن نیست و در دنیا نیز تجربه نشان داده است که پس از طی مرحله آغازین با حمایت دولت، بخش خصوصی و صنایع تولیدی وارد میدان شده و از این پژوهش‌ها پشتیبانی می‌کنند.

اسحاقی از تلاش‌های علمی این مجموعه قدردانی کرد و گفت: ما در کمیسیون بهداشت از  پژوهش و درمان‌های نوین حمایت می‌کنیم و تلاش خواهیم کرد با استفاده از ابزارهای قانونی بستری برای گسترش سلول‌درمانی و استفاده از ظرفیت نخبگان در حوزه پزشکی فراهم کنیم.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه شرکت‌های فعال در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی باید به سمت دانش‌بنیان شدن حرکت کنند ادامه داد: این حرکت با هدف انتقال دانش، ارتقای نظارت بر کیفیت و به‌روزرسانی محصولات داخلی صورت می‌گیرد و همان‌گونه که برای افزایش کمی دارو و تأمین نیازهای بازار تلاش می‌شود لازم است ارتقای کیفیت و رقابت‌پذیری با نمونه‌های خارجی نیز در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: سرمایه گذاری برای تولید مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است و ارتقای کیفیت محصولات و انتقال دانش فنی روز باید مدنظر قرار گیرد، بسیاری از محصولات فعلی ما به‌روز نیستند و همین موضوع موجب کاهش بهره‌وری و کیفیت شده است.

اسحاقی از اعلام آمادگی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور به وزارت بهداشت برای کاهش یک میلیارد دلار از ارزبری حوزه سلامت کشور خبر داد و تصریح کرد: این ظرفیت با حمایت از تولیدات داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان محقق خواهد شد و نیازمند برنامه‌ریزی و عزم جدی است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به وضعیت تولید فرآورده‌های خونی در کشور اشاره کرد و گفت: ۴۰ ایران فاقد پالایشگاه پلاسما بود و ناچار بودیم همه پلاسمای جمع‌آوری‌شده را به آلمان منتقل کنیم اما امروز با راه‌اندازی دو پالایشگاه فعال، هر کدام با ظرفیت فرآوری ۳۰۰ هزار لیتر در مجموع ۶۰۰ هزار لیتر پلاسما در داخل کشور فرآوری می‌شود.

وی در پایان اضافه کرد: این دستاورد موجب کاهش چشمگیر ارزبری تا سقف ۲۰۰ میلیون دلار شده و اگر این دو پالایشگاه بتوانند از بحران‌های موجود خارج شوند ایران در زمره ۱۰ کشور نخست جهان در حوزه سلول‌درمانی و پزشکی بازساختی قرار خواهد گرفت، این مسیر نه‌تنها موجب خودکفایی و استقلال درمانی کشور خواهد شد بلکه زمینه‌ساز توسعه صادرات و دیپلماسی سلامت نیز خواهد بود. خبرگزاری خانه ملت

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.