ضرورت ابلاغ تعرفه های پزشکی ۱۴۰۳ قبل از پایان سال
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد رئیس زاده در بیست و چهارمین سمینارفیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات از برگزارکنندگان سمینار تخصصی ستون فقرات و اساتید بزرگ جامعه فیزیوتراپی کشور و نیز اعضای فیزیوتراپی شورای عالی نظام پزشکی به منظور پییگری مشکلات این رشته قدردانی کرد و گفت: تصویب DPT رشته فیزیوتراپی گام بسیار مهمی در ارتقای این رشته و جهش های آینده آن بوده است. رد این زمینه ما شاهد تلاش های دوستان در انجمن فیزیوتراپی و شورای عالی نظام پزشکی در هیات برد و نیز در وزارت بهداشت بوده ایم.  امیدواریم شاهد اجرایی شدن و فارغ التحصیل شدن دانشحویان دی پی تی فیزیوتراپی باشیم.

وی با تاکید بر اینکه تصویب افزایش 46 درصدی تعرفه های شورای عالی بیمه در هیات وزیران در راستای منویات ریاست جمهوری و کاهش پرداخت از جیب مردم است افزود: تحقق کاهش پرداخت از جیب مردم بدنبال تصویب 46 درصدی تعرفه ها است. امیداورم در این دو هفته باقی مانده تا پایان سال هیات وزیران عدد تعرفه ها را بدون تغییر تصویب و ابلاغ کنند تا از اول سال آینده  با تعرفه حداقلی جدید به مردم ارائه خدمت کنیم. قطعا اگر این عدد محقق نشود بار اختلال ناشی از این فضا و فشار به مردم وارد می شود.

رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه اهمیت رشته فیزیوتراپی بر کسی پوشیده نیست ادامه داد: وضعیت امروز دنیا به لحاظ افزایش امید به زندگی،افزایش جمعیت سالمندی، فقر حرکتی، ماشینی شدن زندگی ،تغییر بار بیماری ها از واگیر حاد به سمت بیماری های مزمن غیر واگیر همه و همه اهمیت رشته فیزیوتراپی را صد چندان می کند بخصوص در ترکیب با افق هایی که در آینده این رشته دیده می شود.

رئیس زاده گفت: رشته فیزیوتراپی ارتباط بسیار نزدیک با فناوری های نوین دارد، حس استقلال بخشیدن به چالش حرکت یک فرد و غلبه کردن بر محدودیت ها حس بسیار هیجان انگیزی است که با دستان پرتوان و شفا بخش فیزیوتراپیست ها انجام می شود.هیجان این رشته در ارتباط با تنوع اقدامات، افراد مراجعه کننده و محیط های درمانی از جمله مطب ها، بیمارستان ها، کلینیک ها و مکان های ورزشی و نیز در ارتباط با قهرمانان ورزشی، سالمندان، شخصیت ها، و کودکان و خردسالان و چه در ارتباط با افرادی که جراحی شدند و باید بازتوانی شوند همه این تنوع ها و تکثر ها در عین وحدت رشته فیزیوتراپی، هیجان و جذابیت این رشته را صد چندان می کند.

وی اظهار کرد: گفته می شود در تاپ لیست 10 رشته ای که  هوش مصنوعی و آینده فناوری های دیجیتال نخواهد توانست آن را از صحنه بیرون براند رشته فیزیوتراپی است. در حالیکه ذکر می شود 65 درصد کودکانی که متولد می شوند و یا در مقطع دبستان هستند در 20 سال آینده هیچ کدام از شغل های فعلی دنیا را نخواهند داشت. در حالیکه رشته فیزیوتراپی از جمله رشته هایی است که حضورش همچنان پررنگ خواهد بود.

رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به عدد قابل توجه مارکتینگ تجهیزات پزشکی مربوط به فیزیوتراپی در دنیا گفت: با توجه به عدد قابل توجه مارکتینگ تجهیزات پزشکی فیزیوتراپی قابلیت تولید داخل تجهیزات پزشکی مرتبط با این رشته فراهم است بنابراین نقش تحقیق و پژوهش پیرامون تجهیزات مرتبط با فیزیوتراپی که عرصه بسیار وسیع و جذابی است بسیار مهم است که البته انتظار داریم دانشجویان و دانشگاهیان با ذهن خلاق شان وارد این عرصه شوند.

رئیس زاده از انجمن ها خواست آینده فیزیوتراپی را مدیریت و رصد کنند و اضافه کرد: در این رشته جذابیت های مرتبط با تکنولوژی تقریبا منحصر به فرد است بطوریکه فیزیوتراپیست ها می توانند با دسترسی به سنسورهای پوشیدنی تمام دیتاهای ناشی از وضعیت حرکتی فرد را در عضله و مفصل و .... را کمتر از 24 ساعت آنالیز کنند. هوش مصنوعی با توانایی عظیم آنالیز حجم وسیعی از دیتا ها در لحظه می تواند همه اینها را به شما عرضه کند و نقشه جامعی از وضعیت حرکتی فرد را ارائه دهد. بطوریکه می توان بهترین درمان ها و پیشگیری ها را برای وضعیت حرکتی فرد تجویز کرد.

وی با بیان اینکه پیشرفت فیزیوتراپی رباتیک منجربه کاهش فرسودگی شغلی و شخصی سازی نیازمندی های مراجعین می شود افزود: نقش فناوری های پیشرفته ارتباط بسیار نزدیک با این رشته دارد و می تواند این رشته را جذاب کند.فناوری های پیشرفته در ارتباط با محرومیت های شغلی، برگشت سریع به شغل و بازتوانی سریع را در بحث جراحی ها بدنبال خواهد داشت. توانبخشی قبل از رسیدن به بیماری و ناتوانی جزو کار اصلی رشته فیزیوتراپی در آینده خواهد بود. همه این ها افق های بسیار پیشرفته ای را  پیش روی فیزیوتراپیست ها در آینده می گذارد.

رئیس سازمان نظام پزشکی نسبت به پیگیری مشکلات و چالش های رشته فیزیوتراپی از سوی سازمان نظام پزشکی تاکید کرد و گفت: حتما باید از پیشرفت ها و تکنولوژی های دنیا عقب نمانیم و تغییر و تحولات را رصد کنیم. موضوع مهم دیگر در رشته فیزیوتراپی اخلاق و تعهد حرفه ای است. اگر تعهد و اخلاق حرفه ای را رعایت نکنیم همه این ها به بی راهه خواهد رفت.

رئیس زاده گفت: جامعه پزشکی امروز با چالش های بسیار زیادی مواجه است، چالش های بزرگ مربوط به پیشتازان هر عرصه ای است. این چالش های فرا روی جامعه پزشکی نشان می دهد که حرکت این جامعه حرکت بزرگی است. پرداختن به چالش ها نیز کار همه ما است. متاسفانه در ذهن و فکر برخی مسئولین کشور جامعه پزشکی جوز اولویت ها نیست یعنی سلامت جزو اولویت ها نیست اما متاسفانه تخریب و لگد زدن به جامعه پزشکی الویت برخی از تریبون دارها و صاحبان مقام و منصب است و این نکته بسیار نگران کننده ای است، نگرانی ما نیز از آینده سلامت کشور است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی وی در پایان تعرفه را یکی از بحث های مهم همه رشته ها بخصوص رشته فیزیوتراپی دانست که وابسته به تجهیزات است و اضافه کرد: هزینه بسیار بالای نگهداری و خرید تجهیزات فیزیوتراپی هیچ تناسبی با این تعرفه ها ندارد. 

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.