ترومای روانی ناشی از تهاجم به کشور برای تمام افراد یکسان نیست
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، وحید شریعت با بیان اینکه ترومای روانی ناشی از تهاجم دشمن به کشور برای تمام افراد یکسان نیست گفت: افراد در مواجهه با تروما را می‌توان به دو گروه دسته‌بندی کرد، نخست افرادی که خود یا بستگان آنها در پی حملات دچار آسیب‌ شده‌اند و در معرض مستقیم تروما قرار گرفته‌اند. گروه دیگر نیز افرادی هستند که در معرض ترومای مستقیم قرار نگرفته‌اند اما به دلیل فضای عمومی کشور و مواجهه با اخبار، استرس به آنها وارد شده است. به طور قطع تمایز برای این دو گروه قائل شد. 

افراد در مواجهه با ترومای مستقیم به حمایت بیشتر نیاز دارند

وی افزود: افرادی که در معرض مستقیم تروما قرار گرفته‌اند به حمایت بیشتر نیاز دارند، به طور قطع برخی افرادی که در معرض ترومای مستقیم قرار گرفته‌اند به خدمات تخصصی‌تر برای مشاوره و درمان نیاز دارند. ارتباط نزدیکان و آشنایان می‌بایست با افراد آسیب‌دیده حفظ شود. اگر افراد آسیب‌دیده احساس می‌کنند تعادل معقول خود را از دست‌داده‌اند می‌بایست خدمات درمانی تخصصی را دریافت کنند و برای بررسی و پایش وضعیت خود به روان‌پزشک یا مشاور مراجعه کنند. 

ضرورت آموزش روش‌‍‌های مدیرت استرس و افزایش تاب‌آوری

رئیس انجمن روانپزشکان با بیان اینکه جمعیت افرادی که در مواجه مستقیم با تروما قرار نگرفته‌اند نسبت به گروه اول بیشتر است گفت: گروه دوم به آموزش روش‌های مدیریت استرس نیاز دارند تا بتوانند میزان تاب‌آوری خود را افزایش دهند و بدانند که چگونه مشکلات خود را برطرف‌کنند. به عبارت دیگر گروهی که در مواجهه با تروما نبوده‌اند به آموزش مهارت‌های اجتماعی کلی و توانایی مهارت استرس نیاز دارند تا فشار کمتری را تجربه کنند. 

توصیه‌های اجتماعی عمومی، کمک‌کننده برای جمعیت کل کشور

شریعت ادامه داد: افرادی که در مواجهه مستقیم با تروما نبوده‌اند نه تنها میزان پیگیری اخبار را کاهش دهند بلکه می‌بایست کارهای روزمره خود را انجام دهند و ارتباط خود را با دیگران حفظ کنند. به طور کلی توصیه‌های اجتماعی عمومی برای جمعیت کل کشور کمک‌کننده است.

پاسخ به پرسش کودکان سنجیده باشد

وی افزود: لازم است کودکان تا حد امکان از فضای اضطراب‌آلود و نامعلوم کنونی دور باشند، شرایط می‌بایست به نحوی باشد که کودکان از فضای اضطراب‌آلوده کنونی دور باشند و بیشتر به کارهای خود مانند بازی‌کردن یا آموزش مشغول باشند. اگر تصمیم بر این است که شرایط را برای کودکان توضیح دهیم یا به پرسش احتمالی آنها پاسخ دهیم می‌بایست به صورت سنجیده عمل کنیم. پاسخ و توضیح برای کودکان می‌بایست به صورت سنجیده باشد تا سبب اضطراب آنها نشود. 

حمایت از سالمندان را فراموش نکنیم

رئیس انجمن روانپزشکان کشور در خصوص چگونگی اطلاع‌رسانی برای سالمندان نیز گفت: احتیاط برای اطلاع‌رسانی برای سالمندان نیز لازم است. آشنایی سالمدان نسبت با شرایط کنونی نسبت به کودکان بیشتر است و نمی‌توان انتظار داشت که این افراد به اندازه کودکان از اخبار خیلی دور باشند. به جای آنکه به فکر دور نگه‌داشتن سالمدان از اخبار باشیم میزان حمایت خود را از این گروه افزایش دهیم تا آرامش خود را حفظ کنند. توجه به تغذیه و فعالیت فیزیکی سالمندان مهم است. 

عملکرد رسانه‌ها بسیار مهم است

شریعت گفت: عملکرد رسانه‌ها و دولتمردان در شراط کنونی بسیار مهم است، اظهارات دولتمردان و انتشار آن در رسانه‌ها می‌تواند سبب افزایش یا تخفیف استرس شود. هنگامی که رسانه‌ها رویدادها را بیشتر از میزان واقعی خود به تصویر می‌کشند سبب افزایش استرس می‌شوند. دیدگاهی واقع‌گرایانه به مسائل داشته باشیم و با رویکردی همراه با امیدواری تلاش کنیم که سبب سرخوردگی جامعه نشویم. 

وی در پایان در خصوص برخی دستورالعمل‌ها در زمینه انتشار اخبار اظهار کرد: به عنوان مثال دستورالعملی درباره چگونگی انتشار اخبار خودکشی برای رسانه‌ها وجود دارد اما راهنمای چندانی برای انتشار اخبار جنگ و تروماها وجود ندارد. اصحاب رسانه‌ می‌بایست با متخصصان حوزه سلامت روان در ارتباط باشند تا میزان آسیب ناشی از اخبار در رسانه‌ها را به حداقل برسانند. همچنین افرادی که سخنگوی دولت و جنگ هستند نیز می‌بایست به نحوه بیان خود در ارایه مسائل توجه کنند تا کم‌ترین آسیب برای مردم اتفاق افتد. ایسنا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.