۵۰ درصد خشونت ها در کشور کلامی است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، احمدعلی نوربالا روز یکشنبه در نهمین همایش علمی سلامت روان و رسانه اظهار داشت: از نظر کارشناسان استفاده عامدانه از زور یا قدرت به منظور تهدید یا اقدام عملی علیه خود شخص، شخص دیگر یا علیه گروهی از جامعه که منجر به جراحت، مرگ یا زیان روانشناختی در افراد شود، خشونت نامیده می شود.

نوربالا افزود: خشونت ممکن است بین فرد یا خانواده یا اجتماع باشد،‌ همچنین از نظر ماهیت می‌تواند جنبه فیزیکی یا عاطفی داشته باشد.

وی در ادامه گفت: همچنین پرخاشگری رفتاری است که به قصد صدمه رساندن (جسمی یا زبانی) به فردی دیگر یا نابود کردن دارایی دیگران انجام می‌ شود و خشونت و پرخاشگری می‌تواند منجر به بروز آسیب‌های جسمی شود.

این متخصص روانپزشکی با اشاره به رتبه ‌بندی خشونت در جهان و ایران نیز گفت: خشونت در جهان رو به افزایش است و در ایران عامل خطر خشونت، بیشتر خانگی است، حدود 23 درصد مردم رفتار خشونت آمیز در خانواده دارند و زنان تنها 22 درصد اقدامات پرخاشگرانه و خشونت آمیز را در خانواده خود انجام می‌ دهند.حدود 21 درصد مردم تهران تجربه رفتار خشونت آمیز در خانه را داشته ‌اند، به ‌طور کلی خشونت خانگی در کشور حدود 23 درصد است که استان‌‌های لرستان، ایلام و کرمانشاه بیشترین و استان قم کمترین میزان خانگی را به ثبت رسانده ‌اند.

نوربالا خاطرنشان کرد: بیشتر ما در انتقال مطلب و مفهوم به ویژه موضوع مخالف نظرمان دچار کم مهارتی هستیم که این کم مهارتی در برخورد با خانواده، در برخورد با جامعه و در برخورد با دنیا وجود دارد که نه در شأن ایرانیت و نه در شأن اسلامیت بوده و قابل گذشت نیست.

وی در ادامه افزود: خشونت یکی از آفت های مهم فرهنگی و سرآغاز دیگر خشونت ها است؛ اینکه حتی برخی از منابع، تربیون ها، احزاب و گروه های سیاسی و شخصیت های مهم تحلیگر نحوه بیانشان با خشونت کلامی همراه است، یک آفت به شمار می رود.

لازم به ذکر است نهمین همایش علمی سالانه سلامت روان و رسانه به همت کرسی یونسکو و انجمن علمی روانپزشکان ایران با موضوعات خشونت خانگی علیه زنان، مردان و کودکان، پیشگیری از خشونت (آزار) جنسی، خشونت و شبکه‌های اجتماعی مجازی و فرهنگ شهرنشینی، خشونت و مدیریت شهری از امروز یکشنبه در سازمان جوانان هلال‌ احمر به مدت دو روز درحال برگزاری است. 

به گزارش ایرنا خشونت و شرایط اقتصادی، اجتماعی، نقش رسانه‌ها در کاهش یا افزایش انواع خشونت، نقش عوامل فردی و فرهنگی در کاهش یا افزایش خشونت، نقش سازمان های مردم نهاد در کنترل و کاهش خشونت، نقش قوانین؛ نهادهای قانونی، ضابطان قضایی و انتظامی در پیشگیری یا تشدید خشونت از دیگر محورهای برگزاری این همایش دو روزه است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.