آمار ابتلا مردان به بیماری‌های غیر مرتبط با تغذیه در مرز هشدار است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، زهرا عبداللهی، در خصوص نقش تغذیه در ارتقای سلامت مردان، اظهار کرد: طبق گزارش مطالعه ملی بار بیماری ها، در کشور ما امید به زندگی در بدو تولد در مردان حداکثر ۷۰ سال برآورد شده است، این در حالی است که این آمار در زنان حداکثر۷۳ سال است.

مديركل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت در خصوص بار بیماری ها و آسیب در مردان طی یک پیمایش ملی در سال ۸۲، گفت: تعداد سال های از دست رفته عمر به علت مرگ زودرس و همچنین سال های سپری شده توام با ناتوانی در مردان به ترتیب شامل عواملی چون، حوادث ترافیکی، بلایا و حوادث غیر مترقبه، بیماری های ایسکمیک قلب (آنژین صدری و سکته قلبی)، سقوط از ارتفاع یا در سطح، حوادث ناشی از تاثیر نیروهای مکانیکی بی جان و جاندار است. همچنین آخرین مطالعات ملی موجود حاکی از آن است که بار مراجعات به مراکز مختلف ارائه دهنده خدمات بدون در نظر گرفتن مراجعه به داروخانه و مراجعه برای مراقبت های جاری، برای همه سنین در مردان ۴ بار و در زنان ۷ بار در سال است.

وی افزود: اضافه وزن و چاقی از عوامل مهم تعیین کننده سلامت هستند و به تغییرات منفی متابولیک مانند افزایش فشارخون، افزایش کلسترول خون و افزایش مقاومت در برابر انسولین منجر می شود. این عوامل، خطر بیماری های عروق قلب، سکته مغزی، دیابت و بسیاری از انواع سرطان را افزایش می دهند.

عبداللهی ادامه داد: سن ابتلا به بیماری های قلبی در مردان پایین تر از زنان است، افزود: آمار بالا و شیوع روزافزون ابتلای مردان به بیماری های غیر واگیر مرتبط با تغذیه (همچون بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، سرطان و فشار خون بالا)، هشدار دهنده است.

وی خاطرنشان کرد: افزایش فشارخون و کلسترول، ارتباط نزدیکی با مصرف بیش از حد غذاهای چرب، شیرین و پر نمک دارند. همچنین، مصرف چربی های حیوانی و روغن های با اسید چرب اشباع و ترانس بالا مهم ترین خطر بیماری های قلبی و عروقی در کشور به شمار می رود.

مديركل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت اضافه کرد: در حال حاضر، تغییر در عادات غذایی سبب شده مواد غذایی از جمله خرما، شیر، میوه و سبزی تازه، نان سبوس دار و ماهی جای خود را به غذاهای غیر خانگی و فست فودها که حاوی کالری بالا، چربی و شکر و فقیر از کربوهیدرات های پیچیده هستند بدهند. میزان مصرف قند و شکر به شکل ساده یا داخل نوشیدنی ها در کشور زیاد است.

عبداللهی تصریح کرد: مصرف یک لیتر نوشابه، ۱۳۰ گرم قند اضافی وارد بدن می کند که سهم قابل توجهی را در انرژی دریافتی بدن و در نتیجه ابتلا به اضافه وزن و چاقی تشکیل می دهد.

وی اظهار کرد: از طرف دیگر داشتن تمرینات ورزشی منظم و انجام ورزش های تحمل کننده وزن (وزنه برداری) اثرات مفیدی بر سلامت استخوان ها دارند. به جز افرادی که کم خونی فقر آهن در آنها تشخیص داده شده است، سایر مردان از مصرف مکمل آهن به اشکال مختلف مانند مولتی ویتامین مینرال یا نوشابه های ورزشی حاوی آهن باید اجتناب کنند. زیرا سبب تجمع آهن در بدن مردان می شود.

مديركل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت  در خصوص نقش تحرک بدنی در سلامت مردان، گفت: یکی از مهم ترین عوامل غیر تغذیه ای که در بروز بیماری های مزمن نقش دارد، کم تحرکی بدنی است. توصیه می شود هر فرد حداقل ۳ روز در هفته و هر بار ۴۵ دقیقه و یا ۵ روز در هفته و هر بار ۳۰ دقیقه ورزش کند.

عبداللهی افزود: ورزش در سنین میانسالی باعث افزایش توده استخوانی می شود. توصیه می شود که افراد برنامه ورزشی منظم، طولانی و متناوب داشته باشند. ورزش در بزرگسالان می تواند شامل حرکات نرم، سبک، آیروبیک (هوازی)، بدن سازی، راه رفتن تند و دویدن آرام باشد.

وی در پایان تاکید کرد: ورزش هایی که با تحمل وزن همراه هستند و برای پیشگیری از استئوپروز در تمام سنین توصیه می شوند، شامل پیاده روی، دوی آهسته، نرمش آیروبیک، تنیس و پاروزدن است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.