راه‌اندازی آزمایشگاه HLA به منظور تقویت کیفیت عمل پیوند کلیه
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، محمد کاظمی گفت: سیستم ایمنی یک مجموعه پیچیده از تعاملات سلولی و پروتئینی است که از فرد در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کند؛ کمپلکس آنتی‌ژن‌های لکوسیت انسانی (HLA) بخشی از کمپلکس اصلی سازگاری (MHC) هستند و برای اولین بار در دهه ۱۹۵۰ مطرح شده‌اند.

وی افزود: سیستم HLA وظیفه شناسایی آنتی‌ژن‌های بیگانه همچنین ارائه آنتی‌ژن‌های خود را دارد، اما HLA آنتی‌بادی به طور طبیعی در بدن تشکیل نمی‌شود، در واقع می‌توان گفت که HLA آنتی بادی، پس از تماس با آنتی‌ژن‌های HLA بیگانه در بدن به وجود می‌آیند.

کاظمی ادامه داد: عواملی که منجر به ایجاد HLA آنتی‌بادی در بدن می‌شوند، شامل  بارداری، انتقال خون و پیوند‌های عضو می‌شود؛ در بیماران کلیوی که نیاز به دیالیز دارند و معمولاً این روش به عنوان آخرین خط درمانی محسوب می‌شود، انجام این تست به منظور افزایش کیفیت  و کاهش میزان مرگ و میر ناشی از رد پیوند، انجام می‌شود.

مسئول توسعه خدمات آزمایشگاهی بن‌یاخته‌های رویان گفت: انجام تست HLA آنتی‌بادی در بیمارانی که کاندید پیوند عضو، مغز استخوان یا سلول‌های بنیادی خونساز هستند  یا قبلا پیوند عضو انجام داده‌اند به منظور به حداقل رساندن رد پیوند، علاوه بر تست HLA Typing و تست‌های ABO بسیار حائز اهمیت است.

وی تشریح کرد: آزمایشگاه تخصصی تعیین HLA رویان برای اولین بار در کشور اقدام به تجهیز آزمایشگاه HLA جهت انجام تست HLA-Antibody به روش هیبریداسیون اتوماتیک و با حساسیت بالا با بهره‌گیری از تجهیزات مدرن دنیا کرده است، تا کشور از نظر انجام این تست از کشور‌های دیگر بی نیاز شود و از حیث کیفیت، زمان و هزینه‌های انجام آن با کشور‌های پیشرو در این زمینه رقابت کند.

به گزارش باشگاه خبرنکاران جوان کاظمی در پایان گفت: امیدواریم با همکاری اساتید دانشگاه‌ها و پزشکان، بیمارانی که کاندید پیوند عضو هستند از این خدمات بهره‌مند شوند و گامی هر چند کوچک در راستای کاهش رد پیوند این بیماران برداشته شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.