شاخص اهدا کنندگان مستمر خون در کشور ۵۴ درصد است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بشیر حاجی بیگی د خصوص گروه‌های خونی در کشور گفت: در کشور ما ۹۰ درصد مردم دارای گروه خونی مثبت هستند و ۱۰ درصد از مردم دارای گروه خونی منفی هستند. از ۹۰ درصدی که دارای گروه خونی مثبت هستند ۳۳ تا ۳۴ درصد دارای گروه خونی O مثبت هستند. همچنین گروه‌های خونی A مثبت و B مثبت به ترتیب ۲۷ و ۲۳ درصد هستند و گروه خونی AB مثبت به عنوان کمیاب‌ترین گروه خونی ۷ درصد از مردم را شامل می‌شود.

وی در خصوص افرادی که دارای گروه خونی منفی هستند افزود: از این تعداد ۳ تا ۴ درصد دارای گروه خونی O منفی هستند، گروه‌های خونی A منفی و B منفی هر کدام به ترتیب ۳ درصد و ۲ درصد از مردم را شامل می‌شوند همچنین گروه خونی AB منفی به عنوان نادرترین و کمیاب‌ترین گروه خونی فقط یک درصد از مردم را شامل می‌شود بنابراین نیاز به خون و فرآورده‌ها در گروه‌های منفی بیشتر است چراکه فقط ۱۰ درصد مردم دارای گروه خونی منفی هستند. از همین رو ما توصیه می‌کنیم مردم گروه‌های خونی خود را بدانند و بشناسند همچنین افرادی که دارای گروه خونی منفی هستند افراد دیگری را که دارای همین گروه خونی در اقوام و آشنایان هستند را بشناسند تا در مواقع ضروری و نیاز در صورت بروز مشکل بتوانند از خون این افراد استفاده کنند.

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور گفت: ۲۱۴ مرکز انتقال خون در کشور وجود دارد، یکی از شاخص‌های ارتقا در مراکز انتقال خون در دنیا این است که مردم دسترسی راحت و آسان به مراکز اهدای خون داشته باشند. ما در مناطقی که مرکزی برای اهدای خون وجود نداشته باشد تیم‌های سیار اعزام می‌شود. البته باید حداقل دراین مرکز سیار ۵۰ واحد خون اهدا شود، در حال حاضر ذخایر خون در کشور در اکثر استان‌ها بین ۸ تا ۱۰ روز است که آمار بسیار خوبی است. در سال ۱۴۰۱ نیز نزدیک به دو میلیون و ۷۵۰ هزار نفر مراجعه کننده برای اهدای خون داشتیم که از این تعداد دو میلیون و ۲۲۳ هزار واحد خون اهدا شده است. در حال حاضر کشور ما در منطقه مدیترانه شرقی رتبه اول را در اهدای خون دارد و تقریبا ۲۹ درصد خون‌های اهدایی در منطقه مدیترانه شرقی مربوط به کشور ما است.

به گزارش تسنیم حاجی بیگی در پایان در خصوص صادرات و واردات خون گفت: هر گونه صادرات و واردات خون در همه کشورهای دنیا به دلیل مسائل ایپیدمولوژیک هر کشور ممنوع است. همه افرادی که در کشور ما قصد اهدای خون دارند باید دارای کارت ملی معتبر باشند، در خصوص اهدا کنندگان خون مستمر نیز در کشور ما ۵۴ درصد اهدا کنندگان خون، اهدا کننده مستمر هستند. همچنین شاخص اهدای خون در کشور ما ۲۶ در هزار است. یعنی از هر هزار نفر ۲۶ نفر خون اهدا می‌کنند که شاخص بسیار خوبی است و با کشورهای با درآمد بالا برابری می‌کند، از سال ۲۰۰۷ تا کنون اهدای خون در کشور ما به صورت صددرصد داوطلبانه است. اهدای خون داوطلبانه در کشور ما جز بهترین کارهایی است که مردم انجام می‌دهند، از بدو تاسیس سازمان انتقال خون در مرداد سال ۱۳۵۳ تاکنون اهدای خون در کشور از مرز ۶۰ میلیون واحد خون گذشته است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.