در ایام جنگ ۱۲روزه کمبود دارو و تجهیزات نداشتیم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی پیرصالحی در سیزدهمین همایش مکمل‌های غذایی، رژیمی و ورزشی با اشاره به تدابیر اتخاذشده برای مدیریت بازار دارویی در جریان حملات رژیم صهیونیستی به کشورمان گفت: ما در سازمان غذا و دارو از همان ساعات اولیه که حملات به کشور شروع شد به‌صورت تلفنی با وزیر بهداشت و معاونین در تماس بودیم و از ساعت 6 صبح همان روز، ستاد بحران و جنگ در سازمان غذا و دارو تشکیل شد تا مردم کشورمان دغدغه‌ای از لحاظ تأمین دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک برای کودکان نداشته باشند.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در ظهر همان روز اولین جلسه را با سندیکای تولیدکنندگان و شرکت‌های پخش دارو برگزار کردیم تا بتوانیم شرایط را مدیریت کنیم. برنامه تولید داروهای حجیم تزریقی و سرم‌ها 24ساعته شد و با تلاش همه کارگران کارخانجات، شرکت‌ها و داروخانه‌ها توانستیم داروهای بیمارستان‌ها را تأمین کنیم و در هیچ یک از بیمارستان‌هایی که درگیر درمان بیماران جنگی بودند کمبود دارو و تجهیزات پزشکی احساس نشد.

وی افزود: در این جنگ چندین کارخانه داروسازی در حملات به نزدیکی آن‌ها دچار آسیب شدند اما بازسازی این کارخانجات انجام شد و فعالیت آن‌ها ادامه داده شد. یکی از شرکت‌های تجهیزات پزشکی نیز به‌طور مستقیم مورد حمله موشکی قرار گرفت، برخی از شهروندان از تهران خارج شده بودند و این موضوع باعث کاهش مصرف شیرخشک در تهران و افزایش میزان مراجعه مردم برای خرید شیرخشک در برخی استان‌های مسافرپذیر به‌ویژه استان‌های شمالی شده بود، تدابیری برای رفع نیاز مردم در استان‌های مسافرپذیر اندیشیده شد و مشکل جدی در زمینه دسترسی مردم به دارو و شیرخشک ایجاد نشد.

پیرصالحی گفت: اگر تولید داخلی ما در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک وجود نداشت قطعاً نمی‌توانستیم در شرایطی که پروازها لغو شده بود بازار را مدیریت کنیم. امروز ما با افتخار یک صنعت دارو و مکمل قوی برای برآورده کردن نیازهای اصلی کشور داریم، در حوزه مکمل‌ها 382 شرکت مکمل و 209 شرکت فرآورده گیاهی تولید می‌کنند که باعث بی‌نیاز شدن کشور از واردات مکمل‌ها شده است و امروزه همه مکمل‌هایی که در بازار وجود دارند تولید داخلی هستند. برنامه ما در سازمان غذا و دارو تسهیل فرایندهای تولید است، در عین حال تفویض برخی اختیارات به استان‌ها، انجمن‌ها و سندیکاها انجام شده است.

رئیس سازمان غذا و دارو در پایان با اعلام اینکه "نظارت ما بر کیفیت محصولات بیشتر شده و خواهد شد تا مردم از سلامت کالاهای مصرفی خود اطمینان حاصل کنند." گفت: نظام سلامت باعث افتخار کشور است و همان‌طور که در دوران جنگ تحمیلی 8ساله و کرونا خود را ثابت کرده در دوران جنگ 12روزه نیز خوش درخشیده است.

وی همچنین در حاشیه همایش مکمل‌های غذایی، رژیمی و ورزشی با اشاره به وضعیت مطلوب تامین شیرخشک در کشور از ارائه مجوز به تعدادی از شرکت‌ها برای واردات شیرخشک در راستای افزایش ذخایر استراتژیک این محصول در کشور خبر داد‌، نگرانی از نظر تامین شیرخشک در کشور وجود ندارد و شرکت‌های داخلی توان مناسبی برای تولید شیرخشک دارند، برای افزایش ذخایر استراتژیک شیرخشک به تعدادی از شرکت‌ها مجوز واردات نیز داده‌ایم. تسنیم

خودکفایی کامل در تولید مکمل‌های غذایی

پیرصالحی در ادامه با بیان اینکه در حوزه مکمل‌های غذایی و دارویی به خودکفایی کامل در کشور رسیده‌ایم اظهار کرد: امروزه هیچ مکمل وارداتی در بازار دارویی ایران وجود ندارد و 382 شرکت تولیدکننده مکمل و 209 تولیدکننده فرآورده‌های گیاهی در کشور فعال هستند.

بازار 30 همتی مکمل‌های غذایی

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ارزش بازار مکمل در کشور ما حدود 25 تا 30 هزار میلیارد تومان است و با توجه به سبک زندگی و نوع تغذیه مردم مصرف برخی از این مکمل‌ها ضروری است، اما مصرف مکمل‌ها باید با نظارت کافی و تجویز پزشک باشد زیرا مصرف بی‌رویه برخی از آن‌ها ممکن است عوارضی در پی داشته باشد.

لزوم توسعه مصرف داروهای گیاهی

وی افزود: باید استفاده از داروهای گیاهی در کشور توسعه یابد، تنوع گیاهی خوبی در کشور وجود دارد و مردم باید بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند. در بحث داروهای گیاهی و سنتی با توجه به اینکه ترویج این داروها نیز در اسناد بالادستی مورد تأکید قرار گرفته است، نسبت به سال گذشته در تولید داروهای گیاهی رشد دو برابری داشته‌ایم. با این حال این موضوع نیازمند فرهنگ‌سازی است؛ مردم باید بدانند داروی گیاهی نیز دارو است و باید با تجویز پزشکان مصرف شود.

حمله رژیم صهیونیستی به شرکت‌های دارو و تجهیزات

پیرصالحی با اشاره به مدیریت بازار دارویی در جنگ 12 روزه بیان کرد: در حمله رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، برخی شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی دچار آسیب‌های جزئی یا کلی شدند، اما به‌سرعت بازسازی شده و به چرخه تولید بازگشتند. سایر شرکت‌ها نیز به‌صورت 24 ساعته در حال فعالیت بودند.

ذخایر دارویی مناسب است

رئیس سازمان غذا و دارو درباره ذخایر دارویی نیز تصریح کرد: مذاکرات با شرکت‌های دارو و تجهیزات پزشکی برای تأمین اقلام موردنیاز انجام و قیمت‌گذاری‌ها نهایی شده است. اکنون ذخایر دارویی در حوزه داروهای ضروری و حیاتی مناسب بوده و در حال تکمیل است.

بودجه 85 همتی دارویار در سال جاری

وی در پایان اضافه کرد: بودجه طرح «دارویار» 85 همت است و برای تجهیزات پزشکی نیز از همین بودجه استفاده می‌شود، با توجه به اینکه هنوز در برخی اقلام موجودی ارز 4200 تومانی را داریم، در زمینه مابه‌التفاوت ارزی مشکلی نخواهیم داشت. در حال حاضر حذف ارز 4200 تومانی تجهیزات پزشکی انجام شده و بیمه‌ها در حال پوشش مابه‌التفاوت ارز 4200 با 28 هزار و 500 تومانی هستند. بیشترین مشکل ما اکنون بحث نقدینگی است که باید به شرکت‌های دارو و تجهیزات پزشکی کمک شود. تسنیم

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.