در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه خللی در تامین داروهای حیاتی ایجاد نشد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، عباس کبریایی‌زاده با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران گفت: در جریان جنگ ۱۲ روزه هیچ خللی در تأمین داروهای حیاتی کشور ایجاد نشد و تیم سلامت به‌ویژه در بخش تولید و توزیع دارو نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کرد.

وی عملکرد این مجموعه را با دوران دفاع مقدس مقایسه کرد که نظام سلامت هم‌پای رزمندگان، در خدمت حفظ جان مردم بود و افزود: سازمان غذا و دارو در این ایام هدف نظامی محسوب می‌شد، خوشبختانه با پدافند فعال و آمادگی کامل حتی برای لحظه‌ای خدمات این سازمان دچار اختلال نشد. این رویداد نشان داد نظام دارویی ایران از مرحله خدمات‌رسانی عبور کرده و امروز در زمره ارکان امنیتی کشور قرار دارد.

رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت خاطرنشان کرد: طی این سال‌ها تجربه‌های مهمی در حوزه مقابله با تهدیدات شیمیایی، از جمله در دوران جنگ تحمیلی به‌دست آمده است. در آن دوران نظام دارویی کشور با وجود همه محدودیت‌ها موفق شد نیازهای حیاتی کشور را تأمین کند و پایه‌گذار بخشی از توان فعلی صنعت شود.

کبریایی‌زاده با انتقاد از تمرکزگرایی وزارت صمت گفت: بروکراسی فعلی در حوزه تولید به‌ویژه در صدور مجوزها، واردات قطعات و تأمین ماشین‌آلات یکی از عوامل کندی در پاسخ به نیازهای بازار دارویی است. این ساختار نیازمند بازنگری است. لازم است در شرایط خاص و بحران اختیارات بیشتری به ادارات استانی واگذار شود تا تصمیم‌ها با چابکی و بر اساس نیازهای واقعی اتخاذ گردد.

وی از آمادگی کامل برای برگزاری سیزدهمین نمایشگاه مکمل و چهاردهمین طلای سبز خبر داد و افزود: حتی در ایام بحران تیم اجرایی شامل سندیکا، شرکت رسایش، استادان دانشگاه و دبیر علمی همایش، دکتر حلقچی با روحیه بالا فرآیند برگزاری را پیش بردند. این رویدادها علاوه بر جنبه علمی نقشی کلیدی در آموزش نسل آینده صنعت دارو دارند، بیش از ۲۰۰۰ دانشجو از رشته‌های مختلف دارویی، پزشکی، شیمی و تغذیه، در کارگاه‌های تخصصی این نمایشگاه شرکت می‌کنند. هدف از این مشارکت، آماده‌سازی نسل آینده برای حفظ و ارتقاء توانمندی‌های دارویی کشور است.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ایران‌ساپلکس از مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو به دلیل تلاش‌های شبانه‌روزی در روزهای اخیر قدردانی کرد و گفت: همراهی مسئولان سازمان غذا و دارو در این ایام بسیار ارزشمند بود. همچنین از دکتر فاضل رئیس شورای عالی نظام پزشکی و نمایندگان وزارت صمت درخواست شد که با مسئولیت‌پذیری بیشتری نسبت به رفع موانع تولید دارو اقدام کنند.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو کبریایی‌زاده در پایان اضافه کرد: نظام سلامت ایران مثل یک ماشین قدرتمند عمل می‌کند، اما این ماشین برای حرکت پیوسته نیازمند حذف موانع زائد، تأمین قطعات با سرعت بالا و هماهنگی میان نهادهای مختلف است. در غیر این صورت نمی‌توان انتظار داشت که در زمان بحران با نهایت ظرفیت خود عمل کند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.