برخورد دولت با دارو به عنوان کالای معمولی یا لوکس میتواند خطرناک باشد
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: شرایط به صورتی است که هنوز در حوزه تقویت نظام بیمه ای کشور با مشکلات گوناگون مواجه هستیم و به دلیل سوء مدیریت نقص در عملکرد و مدیریتهای جزیرهای و پراکنده دچار هدر رفته منابع هستیم.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فاطمه محمدبیگی گفت: سوء مدیریت در حوزه قیمت دارو و تجهیزات پزشکی و مدیریت های جزیره ای آسیب جدی به نظام سلامت کشور وارد کرده است.
وی با اشاره به افزایش هزینههای درمان در کشور سال گذشته را یکی از سخت ترین سالها در حوزه سلامت عنوان کرد و افزود: با حذف ارز ترجیحی در حوزه دارو و درمان و بی توجهی به ماهیت اساسی و حیاتی کالاهای درمانی شاهد بروز مشکلات متعددی در این زمینه بودیم، شرایط به صورتی است که هنوز در حوزه تقویت نظام بیمه ای کشور با مشکلات گوناگون مواجه هستیم و به دلیل سوء مدیریت نقص در عملکرد و مدیریتهای جزیرهای و پراکنده دچار هدر رفته منابع هستیم.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در انتهای سال گذشته با پیگیریهای ویژه کمیسیون بهداشت بخشی از منابع مورد نیاز به حوزه سلامت تزریق شد اما همچنان میزان داروی تولیدی کشور پاسخگوی نیاز بازار نیست و کمبود ارز برای تأمین دارو از معضلات اصلی به حساب می آید.
محمدبیگی با بیان اینکه دولت باید برای اقشار حوزه سلامت شامل تولیدکنندگان، ارائه دهندگان خدمات بهداشتی درمانی، پزشکان دارای مطب، پرستاران و فعالان حوزههای تشخیصی، تسهیلات مالی کم بهره برای تأمین تجهیزات، مکانهای ارائه خدمت و مایحتاج مورد نیاز در نظر بگیرد تصریح کرد: این اقدام میتواند منجر به کاهش قیمت تمام شده دارو و ویزیت برای ارائه دهنده و گیرنده خدمات سلامت شود.
وی ضمن هشدار نسبت به تبعات افزایش هزینههای درمانی تصریح کرد: در صورت بی توجهی دولت به این مسئله با بحران در حوزه سلامت مواجه خواهیم شد و این موضوع نه تنها باعث افزایش بار بیماریها و تأخیر در روند درمان خواهد شد بلکه کاهش سطح سلامت مردم و افزایش بیسابقه هزینههای درمان را نیز به دنبال خواهد داشت.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان با اشاره به تأثیرات منفی حذف ارز ترجیحی بر قیمت دارو گفت: دارو باید به عنوان یک کالای حیاتی و ضروری مورد حمایت ویژه دولت قرار بگیرد نه به عنوان کالای لوکس، برخورد دولت با دارو به عنوان کالای معمولی یا لوکس میتواند خطرناک باشد، متاسفانه بیمه ها در افزایش هزینهها نقش ضعیف ایفا میکنند و در عمل هزینهها بر دوش مردم افتاده است، این هزینههای اضافی فشار زیادی به خانوادهها وارد میکند. اطلاعات آنلاین
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید