تاثیر بحرانهای امنیتی منطقهای بر گردشگری سلامت ایران
رئیس جامعه حرفهای گردشگری سلامت ایران گفت: اگرچه ایران همچنان مقصد نخست بیماران از کشورهای همسایه است، اما نگرانیهای امنیتی، لغو پروازها، اختلال در صدور ویزای درمانی و تصویر منفی رسانهای، روند ورود بیماران بینالمللی را کند کرده است.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین نیکونام در خصوص تأثیر جنگ ۱۲ روزه بر صنعت گردشگری سلامت در ایران گفت: بدون تردید بحرانهای امنیتی منطقهای از جمله جنگ اخیر، تأثیر منفی قابل توجهی بر جریان ورود گردشگران سلامت به کشور داشته است، با وجود اینکه ایران همچنان مقصد اول بیماران از کشورهای همسایه به ویژه عراق، افغانستان و آسیای میانه است، اما نگرانیهای امنیتی، کمبود پرواز مستقیم، لغو برنامههای پروازی بینالمللی باعث کندی در تصمیمگیری بیماران بینالمللی شده است.
رئیس جامعه حرفهای گردشگری سلامت ایران تصریح کرد: نکته مهم این است که برخلاف برخی تحلیلهای سطحی این افت ناشی از تهدیدات مستقیم نبوده بلکه بیشتر به دلیل لغو پروازهای بینالمللی و داخلی، لغو ویزای درمانی، ترس روانی و نااطمینانی رسانهای است، بسیاری از گردشگران سلامت ایران را نه تنها مقصد درمان بلکه مقصدی فرهنگی، معنوی و تمدنی میدانند و در صورت وجود سازوکارهای شفاف امنیتی، اعتماد خود را بازیابی خواهند کرد.
وی در خصوص مهمترین چالشهای پیشروی گردشگری سلامت در شرایط فعلی افزود: در شرایط کنونی چالشهای ما چندوجهی هستند مانند چالش ذهنی امنیت و نه امنیت فیزیکی، بلکه تصویر رسانهای از ناامنی، اختلال موقت در صدور ویزا و ترددهای مرزی به ویژه در مرزهای زمینی، افزایش هزینههای انتقال مالی بینالمللی به دلیل محدودیتهای بانکی و تحریمها و عدم انسجام در ارائه خدمات یکپارچه سلامت و سفر بوده که میتواند باعث سردرگمی بیماران شود.
مسیرهای امن سفر و مشاوره آنلاین، راهکارهایی برای جلب اعتماد گردشگران سلامت
نیکونام در خصوص اقدامات انجام شده برای جلب اعتماد گردشگران سلامت خارجی در شرایط ناامن منطقه خاطرنشان کرد: اقدامات عملی شامل ایجاد مسیرهای امن سفر از مرز تا بیمارستان با همکاری نهادهای امنیتی و حملونقل، اطلاعرسانی شفاف در شبکههای اجتماعی و رسانههای کشور مبدأ با هدف کاهش نگرانیها انجام شده است، راهاندازی خدمات مشاوره و پشتیبانی آنلاین ۲۴ ساعته برای بیماران بینالمللی و صدور گواهی امنیت بیمارستانی برای مراکز عضو سامانه جامع گردشگری سلامت ایران با همکاری بخش خصوصی و نظارت نهادهای دولتی از دیگر برنامهها است.
رئیس جامعه حرفهای گردشگری سلامت ایران در پایان در خصوص وضعیت محدودیتهای مالی و صدور ویزا گفت: در برخی مقاطع شاهد تأخیر موقت در صدور ویزا یا سختگیریهای مضاعف در برخی کشورها و به خصوص کشور افغانستان بودهایم، همچنین محدودیتهای بانکی نیز در انتقال پول بیماران اثرگذار بوده است. با این حال از طریق شرکتهای بینالمللی، صرافیهای مجاز و قراردادهای منطقهای مسیرهای جایگزین و امن برای انتقال وجوه بیماران ایجاد شده است. ایسنا
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید